Antena 3 CNN Show Showbiz Sex Pistols ar putea concerta în România anul acesta

Sex Pistols ar putea concerta în România anul acesta

Sex Pistols ar putea concerta în România anul acesta
08 Ian 2008   •   17:37

Sex Pistols, unul dintre cele mai cunoscute nume din muzica punk, poartă negocieri pentru a concerta în România, anul acesta. Nu a fost încă semnat un contract pentru un concert la noi în ţară dar trupa va susţine un turneu european în anul 2008. Membrii Sex Pistols, John Lyndon, Steve Jones, Paul Cook şi Glen Matlock s-au reunit în noiembrie anul trecut pentru a susţine un concert ce a marcat 30 de ani de la lansarea primului lor album, "Never Mind the Bollocks".

Formaţia ?The sex Pistols? înfiinţată în 1975, la Londra, s-a numit iniţial ?The Strand? şi apoi "The Swankers". Primul contract al trupei cu o casă de discuri a fost cu EMI Records, contract anulat în cele din urmă din cauza numeroaselor scandaluri pe care le provocau membrii trupei.

Al doilea contract al trupei, cu A&M Records, a fost desfăcut după numai şase zile deoarece Sid Vicious a vomitat pe biroul directorului la o petrecere în cadrul casei de discuri. Membrii trupei s-au despărţit în 1978, după un turneu american dezastruos şi moartea basistului Sid Vicious în urma unei supradoze de droguri.

Albumul de debut al trupei Sex Pistols, "Never Mind the Bollocks", a fost lansat în 1977 şi a stârnit vii controverse. Pe acest album au apărut hiturile "Anarchy In The UK" şi "Pretty Vacant".

Deşi cariera iniţială a durat doar trei ani, timp în care trupa a lansat doar patru single-uri şi un album de studio, Sex Pistols a fost descrisă de BBC ca "trupa simbol a punk rock-ului britanic".

Sex Pistols - Anarchy in the UK (Studio Version)

Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close