Antena 3 CNN Show Showbiz Stevie Wonder, desemnat ambasador ONU pentru pace

Stevie Wonder, desemnat ambasador ONU pentru pace

Stevie Wonder, desemnat ambasador ONU pentru pace
03 Dec 2009   •   15:52

Datorită eforturilor umanitare pe care le-a întreprins pentru ăersoanele cu handicap, cântăreţul american Stevie Wonder, câştigătorul a mai multor premii Grammy a fost numit ambasador ONU pentru pace, relatează Reuters, care citează reprezentanţii organizaţiei.

Ambasadorii ONU pentru pace promovează acţiunile şi idealurile Organizaţiei Naţiunilor Unite, ei fiind aleşi în general din domeniile cinematografic, muzical, literar şi sportiv.

?Stevie Wonder (care este nevăzător) reprezintă o adevărată sursă de inspiraţie pentru tinerii din întreaga lume care vor să aibă succes în ciuda deficienţellor fizice?, a spus Ban Ki-moon, secretarul general ONU, în cadrul unui comunicat.

În vârstă acum de 59 de ani, Stevie Wonder a devenit nevăzător la scurtă vreme după ce s-a născut, însă de la nouă ani a învăţat să cânte la pian, tobe şi muzicuţă.

Wonder a câştigat, de-a lungul carierei, 25 de premii Grammy, a vândut mai mult de 100 de milioane de dicsuri şi a avut 32 de piese care au ocupat primul loc în topul R&B din SUA. "I Just Called to Say I Love You" este una dintre piesele pentru care este cunoscut Stevie Wonder.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Organizatia Natiunilor Unite
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close