Antena 3 CNN Show Showbiz "The Day That Never Comes", noul videoclip Metallica inspirat din războiul din Irak (VIDEO)

"The Day That Never Comes", noul videoclip Metallica inspirat din războiul din Irak (VIDEO)

"The Day That Never Comes", noul videoclip Metallica inspirat din războiul din Irak (VIDEO)
04 Sep 2008   •   19:09

"The Day That Never Comes" este cel de-al 40-lea single din cariera grupului Metallica, şi primul de pe noul album, "Death Magnetic". Piesa a fost lansată de iTunes pe 21 august, ajungând pe poziţia 4 în topul celor mai descărcate piese după doar 3 zile. Ulterior piesa a atins şi poziţia maximă.


"The Day That Never Comes" este cea mai "liniştită" piesă a noului album, fiind asemănată în multe privinţe cu "One", cântec recompensat cu un premiu Grammy în 1990. Noul videoclip Metallica a fost filmat pe 31 iulie în zona deşertică din vecinătatea Los Angelesului, fiind regizat de Thomas Vinterberg. Premiera oficială a clipului a avut loc pe 1 septembrie pe pagina oficială a grupului.

"Suntem încântaţi că am putut colabora cu regizorul Dane Thomas Vinterberg, deoarece scopul nostru a fost de a ieşi din şablonul videoclipului muzical, orientându-ne către lumea filmului. În opinia noastră acesta este un scurt metraj", au declarat membrii trupei pe siteul oficial.

Videoclipul recrează o zonă de război ca aceea din Irak. Într-un interviu acordat pe 4 august postului de televiziune MTV, Lars Ulrich a declarat că "versurile cântecului vorbesc despre iertare şi resentimente, fiind inspirate de relaţia tată-fiu".

La rândul său, James Hetfield a completat: "Acesta este avantajul unor versuri care exprimă sentimente puternice, dar destul de vagi; îi permit unui regizor să interpreteze metaforele şi să le transpună în propria sa viziune".

Kirk Hammet a adăugat că tema centrală a piesei relaţia inter-umană, umanitatea câştigând chiar şi în faţa doctrinelor politice.

Puteţi urmări mai jos videoclipul piesei "The Day That Never Comes":



Sursa foto: metallica.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close