Antena 3 CNN Show Showbiz Trupa britanică Motorhead concertează în 2009 la Bucureşti

Trupa britanică Motorhead concertează în 2009 la Bucureşti

Trupa britanică Motorhead concertează în 2009 la Bucureşti
27 Noi 2008   •   23:14

Trupa britanică de heavy metal Motorhead va susţine un concert la B'ESTFEST 2009, festival care se va desfăşura la Romexpo din Bucureşti, în zilele de 2, 3, 4 şi 5 iulie.
Motorhead s-a înfiinţat în anul 1975, în Londra, iar primul material de studio oficial al trupei, "Motorhead", a apărut doi ani mai târziu, în 1977, urcând rapid pe poziţia a treia în UK Albums Chart.
Succesul răsunător al trupei a venit însă la începutul anilor '80, când prin albume ca "Overkill", "Bomber", "Ace of Spades" şi mai ales "No Sleep 'til Hammersmith", Motorhead şi-a consolidat poziţia pe scena heavy metal internaţională, fiind considerată chiar una dintre marile influente asupra genurilor speed metal şi trash metal.
Deşi sound-ul Motorhead ar putea fi încadrat uşor în aceste categorii, Lemmy, solistul formaţiei, preferă să-şi caracterizeze stilul muzical ca fiind simplu rock'n roll, versurile lor acoperind o tematică diversă precum războiul, abuzul de putere, promiscuitatea sau pur şi simplu, viaţa de artist, aflat mai tot timpul în turneu.
Motorhead - Ace of Spades

Formată în prezent din Lemmy, pe numele sau adevărat Ian Kilmister (voce, bass), Phill Campbell (chitară) şi Mikkey Dee (baterie), Motorhead a împlinit anul acesta 33 de ani de carieră, de-a lungul cărora a lansat nu mai puţin de 19 albume de studio, numeroase materiale live, compilaţii şi single-uri şi a fost distinsă cu numeroase premii, printre care şi Grammy-ul pentru "Cea mai bună apariţie live a unei trupe de heavy metal", în 2005.
Mai mult decât atât, Motorhead a intrat în istoria muzicii rock, fiind considerată de mulţi dintre fanii genului drept cea mai zgomotoasă trupă din lume. Cel mai recent album al trupei, "Motorizer" a fost lansat în vara acestui an.
Abonamentele şi biletele pentru B'ESTFEST pot fi achiziţionate din reţeaua magazinelor Diverta şi on-line, de pe siteul www.myticket.ro.
Agerpres

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close