Antena 3 CNN Show Showbiz Trupa rock Uriah Heep va concerta din nou în România

Trupa rock Uriah Heep va concerta din nou în România

Trupa rock Uriah Heep va concerta din nou în România
22 Feb 2008   •   13:48

Uriah Heep, una din trupele legendare ale muzicii rock, va concerta din nou în România. Concertele vor avea loc pe 16 mai la Satu Mare, şi pe 18 mai la Oradea, conform site-ului Fundaţiei Pheonix, firma organizatoare. Trupa a mai susţinut concerte în România în anul 2007, la Sibiu, Zalău, Oradea şi în clubul Becker Brau Live Music, din Bucureşti. Uriah Heep s-a format în anul 1969, atunci când producătorul Gerry Bron l-a invitat pe clăparul Ken Hensley să se alăture trupei Spice.

Trupa era catalogată drept The Beach Boys of heavy metal, datorită pieselor melodice şi influenţelor de progressive rock şi jazz. Deşi au avut o mare popularitate în Europa, formaţia nu a reuşit niciodată să pătrundă pe piaţa americană, cu excepţia a trei piese: “Easy Livin”, “Sweet Lorraine” şi “Stealin”.

Uriah Heep - Lady in Black(1977)

Trupa îi are în componenţă pe Bernie Shaw - voce, Mick Box - chitară, Phil Lanzon - clape, Trevor Bolder - bas şi Russel Gilbrook - tobe. Uriah Heep a venit pentru prima dată în România la festivalul Rock '92, iar zece ani mai târziu a fost invitată de onoare la concertul aniversar "Iris - 25 de ani". De atunci, formaţia a revenit de mai multe ori în România.

Rompres

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close