Antena 3 CNN Show Superman renunţă la cetăţenia americană: vrea să fie cetăţeanul întregii lumi

Superman renunţă la cetăţenia americană: vrea să fie cetăţeanul întregii lumi

Superman renunţă la cetăţenia americană: vrea să fie cetăţeanul întregii lumi
Sursa foto: Foto: blastmagazine.com
30 Apr 2011   •   18:48

O veste face senzaţie în lumea benzilor desenate şi nu numai: Superman intenţionează să renunţe la cetăţenia americană! Anunţul a fost făcut chiar de celebrul erou cu puteri supranaturale, în cel mai recent volum al aventurilor sale. Superman este considerat, încă de la primele sale apariţii, un simbol al forţei Statelor Unite.

Aşa cum ştiu toţi fanii săi, Superman s-a născut pe o planetă îndepărtată şi a aterizat în statul american Kansas când era doar un bebeluş. Adoptat de o familie de fermieri, el a crescut ca un american pur-sânge, cu tot cu puterile sale supraomeneşti.

Acum, însă, eroul spune că vrea să devină "un cetăţean al întregii lumi", pentru ca acţiunile sale să fie interpretate ca gesturi politice ale Statelor Unite. Reacţiile fanilor sunt, cum era normal, împărţite.

Mai puţin înţelegători sunt câţiva bloggeri de dreapta, care l-au acuzat pe erou că-şi reneagă ţara adoptivă. "Dacă Superman nu mai crede în America, atunci nu mai crede în nimic", a scris unul dintre ei.

Ca să pună capăt reacţiilor negative, casa de editură a albumelor s-a grăbit să precizeze că eroul nu a vrut să critice Statele Unite şi rămâne "la fel de american ca baseball-ul şi plăcinta cu mere".

 

×
Subiecte în articol: Superman benzi desenate
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close