Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baku 2015: Primul caz de dopaj înregistrat la competiția din Azerbaidjan

Baku 2015: Primul caz de dopaj înregistrat la competiția din Azerbaidjan

Baku 2015: Primul caz de dopaj înregistrat la competiția din Azerbaidjan
18 Iun 2015   •   11:26

Tânărul boxer albanez Rexhildo Zeneli (19 ani), participant la Jocurile Europene 2015 de la Baku, a fost depistat pozitiv în urma unui control antidoping, acesta fiind primul caz de dopaj înregistrat la competiția din Azerbaidjan, a anunțat Comitetul Olimpic European într-un comunicat, potrivit Agerpres.
 
Zeneli, care urma să debuteze vineri, în cadrul categoriei 60 kg, a fost testat pe 13 iunie, iar rezultatele au relevat prezența unui diuretic, Furosemid, în eșantionul de urină care i-a fost prelevat și trimis apoi pentru a fi examinat la laboratorul din Seibersdorf (Austria), acreditat de Agenția Mondială Antidoping.

Imediat după ce au intrat în posesia rezultatelor analizelor, organizatorii au decis să-l suspende din competiție pe pugilistul albanez, al cărui caz urmează să fie analizat de organizațiile internaționale competente, precizează EOC.

Ediția inaugurală a Jocurilor Europene de la Baku, la care România participă cu o delegație compusă din 147 de sportivi, a debutat pe 12 iunie și urmează să se încheie pe 28 iunie.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close