Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Baschetbalistul Vlad Moldoveanu, comparat cu Vlad Ţepeş într-o caricatură din Franţa

Baschetbalistul Vlad Moldoveanu, comparat cu Vlad Ţepeş într-o caricatură din Franţa

Baschetbalistul Vlad Moldoveanu, comparat cu Vlad Ţepeş într-o caricatură din Franţa
de M.T.    |    28 Mar 2013   •   17:36

Vlad Moldoveanu, baschetbalistul român care a avut evoluţii apreciate în NCAA, campionatul universitar american, face senzaţie în Franţa, acolo unde joacă pentru Le Havre.

Moldoveanu a fost desemnat jucătorul etapei, după ce a contribuit cu 29 de puncte şi 11 recuperări la victoria obţinută de echipa sa pe terenul lui Dijon, care îi permite lui Le Havre să spere la un loc în play-off.

În semn de apreciere, presa din hexagon i-a dedicat sportivului de 24 de ani o caricatură în care este comparat cu Vlad Ţepeş. Mai mult decât atât, jurnaliştii francezi îl consideră pe Moldoveanu, care are o medie de 13 puncte pe meci, ca fiind un marcator de cinci stele, notează Mediafax.



După ce şi-a încheiat cariera în NCAA, în 2011, Vlad Moldoveanu a semnat cu italienii de la Benetton Treviso, iar din 2012 evoluează pentru Le Havre, în LNB (Ligue Nationale de Basket).

Într-o echipă în care mai joacă patru americani, românul este considerat omul numărul 1.

„Am ales La Havre, pentru că este o echipă care îmi va da şansa să joc peste 30 minute, meci de meci. Îmi va da constanţă în joc. Chiar dacă am 24 de ani, totuşi sunt la al doilea an în Europa şi trebuie să joc pentru a avea încredere. Eu consider că acesta era locul ideal pentru mine ca să pot progresa”, explică baschetbalistul de 24 de ani.

Moldoveanu nu a renunţat încă la visul său de a evolua în NBA într-o zi şi spune că se pregăteşte intens pentru acest lucru.

„Trag tare în fiecare zi şi sper că într-o zi voi ajunge acolo. Am avut câteva feedbackuri bune după această vară şi vom vedea ce va fi vara viitoare. Încă nu m-am decis dacă voi juca în liga de vară sau nu. Vara trecută m-am hotărât prea târziu şi am pierdut trenul, dar anul acesta mi s-a dat un deadline clar pentru a mă hotărî”, a declarat Moldoveanu.


×
Subiecte în articol: caricatura Vlad Tepes
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close