Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Chicago Bulls învinge pe Boston Celtics şi este aproape de câştigarea Conferinţei de Est

Chicago Bulls învinge pe Boston Celtics şi este aproape de câştigarea Conferinţei de Est

Chicago Bulls învinge pe Boston Celtics şi este aproape de câştigarea Conferinţei de Est
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Apr 2011   •   12:16

Cu Derrick Rose şi Luol Deng în mare formă, Chicago Bulls a învins la United Center pe Boston Celtics cu 97-81 şi a făcut un pas important spre ocuparea primului loc în Conferinţa de Est la finalul sezonului regulat. „Taurii” au confirmat astfel forma senzaţională din ultima perioadă, ajungând acum la 17 victorii în ultimele 19 meciuri jucate.

Am spus mereu că putem concura de la egal la egal cu cele mai bune echipe din NBA. La antrenamentele dinaintea sezonului mi-am văzut coechipierii gata de luptă, concentraţi, cu foame de succese şi cu o mare dorinţă de a învinge”, a declarat Derrick Rose la finalul unui meci în care a reuşit 30 de puncte şi 8 pase decisive. Starul celor din Chicago a fost excelent susţinut de Luol Deng (23 de puncte) şi Carlos Boozer (14 puncte, 12 recuperări).

Ced că în ultimele zece meciuri am fost destul de buni pe faza ofensivă, însă din punct de vedere defensiv nu am stat la fel de bine. Jucam bine într-o repriză, mai puţin bine în cealaltă. În această seară a fost însă una dintre partidele complete pe care le-am reuşit”, a spus Tom Thibodeau, antrenorul „taurilor” şi fost secund la Boston.

Paul Pierce (15 puncte) şi Kevin Garnett (10 puncte, 10 recuperări) au fost cei mai buni oameni ai lui Celtics, care mai au şanse minime să încheie sezonul regulat pe primul loc în Est în urma acestui eşec. „Verzii” aşteaptă însă revanşa în playoff. „Ne place sau nu, probabil că îi vom reîntâlni pe aceşti băieţi în finala conferinţei sau poate înainte”, a concluzionat Rajon Rondo.

În cel de-al doilea meci al serii, Portland Trail Blazers a câştigat în deplasare cu Utah Jazz, 98-87, în special datorită evoluţiei excelente a lui Gerald Wallace, care a înscris 29 de puncte.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close