Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Coşmar pentru Spurs în derby-ul texan cu Mavericks, 93-106. "Pintenii" au fost deja eliminaţi din playoff (VIDEO)

Coşmar pentru Spurs în derby-ul texan cu Mavericks, 93-106. "Pintenii" au fost deja eliminaţi din playoff (VIDEO)

Coşmar pentru Spurs în derby-ul texan cu Mavericks, 93-106. "Pintenii" au fost deja eliminaţi din playoff (VIDEO)
Sursa foto: dirk nowitzki
29 Apr 2009   •   12:02

Sezonul regulat nu a fost unul strălucit pentru San Antonio Spurs, dar nimic nu anunţa dezastrul din primul tur al playoffului. Echipa lui Tony Parker şi Tim Duncan a fost eliminată marţi din cursa pentru titlu în NBA, după a patra înfrângere în cinci meciuri cu Dallas Mavericks. Boston Celtics, Portland Trailblazers şi Orlando Magic au câştigat şi ele marţi seară.
Multiplă campioană a NBA, San Antonio Spurs a părăsit competiţia pe uşa din dos anul acesta. Eliminarea încă din prima rundă le era străină încă din 2000, iar una dintre vedetele echipei, Tim Duncan, nu mai primise niciodată vacanţă atât de repede. Spre ruşinea lor, însă, Spurs au pierdut un nou meci acasă, cu 93-106, şi au fost eliminaţi de o echipă la care germanul Dirk Nowitzki a strălucit, marcând 31 de puncte şi făcând 9 recuperări, în timp ce Jason Terry a reuşit şi el să modifice tabela cu 19 puncte.
Nici o surpriză la Spus, echipă pentru care Tim Duncan (30 de puncte) şi Tony Parker (26 de puncte şi 12 pase decisive) au făcut un nou meci bun. Colegii lor, însă, au jucat execrabil şi au zădărnicit eforturile celor doi. Calificaţi în semifinala Conferinţei de Vest, Mavericks vor da piept acum cu câştigătoarea dublei Denver Nuggets - New Orleans Hornets.

Un nou meci extrem de disputat în seria care îi pune faţă în faţă pe campionii en-titre ai NBA, Boston Celtics, şi echipa al cărei nume a stat pe buzele tuturor fanilor baschetului în anii '90, Chicago Bulls. Celtics conduc acum cu 3-2 seria după ce au câştigat cu 106-104, după prelungiri, meciul al cincilea. Este al treilea meci din această serie care are nevoie de prelungiri pentru a fi decis. Şi acolo, au avut ghinionul de a rata două aruncări libere în ultima secundă a meciului.
Paul Pierce şi Rajon Rondo au fost starurile acestui meci, primul reuşind 26 de puncte şi al doilea 28 de puncte şi 11 pase decisive, cele 26 de punte ale lui Ben Gordon fiind prea puţine pentru a o salva pe Chicago în faţa campioanei. Derrick Rose, vedeta alb-roşiilor, nu a reuşit deloc un meci strălucit, şi "taurii" speră că îl vor avea în formă maximă la meciul al şaselea, pe care sunt obligaţi să îl câştige pentru a rămâne în joc.

Dwight Howard nu le-a lăsat nici o şansă celor de la Philadelphia 76ers în meciul al cincilea al serie, şi echipa sa, Orlando Magic s-a impus cu 91-78, prelunând conducerea la meciuri, 3-2. Cel mai votat jucător de la All-Star Game, Howard a reuşit 24 de puncte, ceea ce este foarte bine. Cele 24 de recuperări făcute sunt, însă, incredibile, pivotul celoc de la Magic nelăsându-le, practic, nici o şansă adversarilor din Philadelphia şi ţinându-i la doar 78 de puncte. Rashard Lewis a reuşit şi el 24 de puncte, în timp ce Iguodala a înscris 26 de puncte pe tabelă pentru Sixers.

Portland Trailblazers au câştigat şi ei acasă cu Houston Rockets, scor 88-77, şi au redus diferenţa care o despărţea în seria respectivă la 2-3 pentru "rachete". Următorul meci se joacă la Houston.

Antena3.ro

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close