Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Dallas Mavericks învinge cu 121-112 pe Oklahoma Thunder şi conduce cu 1-0 în finala Conferinţei de Vest

Dallas Mavericks învinge cu 121-112 pe Oklahoma Thunder şi conduce cu 1-0 în finala Conferinţei de Vest

Dallas Mavericks învinge cu 121-112 pe Oklahoma Thunder şi conduce cu 1-0 în finala Conferinţei de Vest
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
18 Mai 2011   •   11:48

Dirk Nowitzki a avut o seară magică, reuşind 48 de puncte şi stabilind un record incredibil pentru playoff-ul NBA, 24 de aruncări reuşite din tot atâtea încercări de la linia de fault, iar Dallas Mavericks a învins cu 121-112 pe Oklahoma Thunder în primul meci fin finala Conferinţei de Vest.

Nu doar evoluţia de excepţie a jucătorului german a fost decisivă pentru succesul texanilor. Jason Terry şi J.J. Barea au venit de pe bancă şi au înscris 24, respectiv 21 de puncte, în timp ce Jason Kidd a încheiat meciul cu 11 pase decisive. În aceste condiţii, deşi Kevin Durant a marcat 40 de puncte, Oklahoma nu a mai putut reveni şi a început cu stângul cursa spre finala NBA.

Dirk face acelaşi lucru de mulţi ani şi împotriva tuturor marilor jucători. Are un ritm bun încă din startul meciului. A aruncat foarte mult, iar noi l-am faultat exagerat de mult. Trebuie să facem o treabă mai bună atunci când îl marcăm şi să facem câteva ajustări. În acest fel, vom reuşi să câştigăm”, a declarat Scott Brooks, antrenorul lui Thunder.

Mi-am propus să înscriu încă de la început şi am reuşit să-mi intru în ritm chiar de la primele aruncări. Colegii mei au continuat să-mi paseze, iar eu am profitat de faptul că unii dintre adversarii mei au fost jucători mai mici de înălţime. Cel mai important lucru însă este că am găsit drumul spre victorie, doar asta contează”, a spus Nowitzki la finalul unei seri memorabile pentru el şi pentru Mavericks.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close