Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Dallas Mavericks umileşte Lakers şi se califică în finala Conferinţei de Vest

Dallas Mavericks umileşte Lakers şi se califică în finala Conferinţei de Vest

Dallas Mavericks umileşte Lakers şi se califică în finala Conferinţei de Vest
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
09 Mai 2011   •   11:47

Dallas Mavericks a completat o victorie cu 4-0 în runda a doua a play-off-ului NBA împotriva lui Los Angeles Lakers, după ce s-a impus cu 122-86 în faţa dublei campioane en-titre.

Dallas a egalat recordul play-off-ului cu 20 de coşuri de trei puncte pentru a oferi o lovitură de graţie unei echipe îmbătrânite şi pentru a-l opri pe antrenorul Phil Jackson din drumul spre al 12-lea titlu de campion NBA.

Jason Terry a înscris nouă coşuri de la distanţă şi cu un total de 32 de puncte a contribuit decisiv la calificarea în prima finală a Conferinţei de Vest din 2006. În acel sezon, Dallas a pierdut finala deşi a avut un avans de 2-0 în serie, dar o astfel de dezamăgire nu a fost repetată şi în disputa cu Lakers.

"Lakers e campioana en-titre. Este un lucru mare că am trecut de această echipă", a declarat Dirk Nowitzki, care a marcat 17 puncte.

De partea cealaltă, Kobe Bryant a început bine, cu 13 puncte în primul sfert, dar a terminat cu un total de 17, după ce Mavericks au avut 36-16 în sfertul al doilea şi un avans de 24 de puncte la pauză.


×
Subiecte în articol: Los Angeles Lakers Dallas Mavericks NBA
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close