Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Dwight Howard a stabilit un nou record în NBA: Cele mai multe aruncări libere într-un meci

Dwight Howard a stabilit un nou record în NBA: Cele mai multe aruncări libere într-un meci

Dwight Howard a stabilit un nou record în NBA: Cele mai multe aruncări libere într-un meci
de M.T.    |    13 Ian 2012   •   14:28

Dwight Howard a beneficiat de 39 de aruncări libere în meciul pe care echipa sa, Orlando Magic, l-a câştigat cu 117-109 pe terenul celor de la Golden State Warriors, ceea ce reprezintă un nou record în istoria NBA.

Precedentul record îi aparţinea, de aproape 50 de ani, legendarului Wilt Chamberlain, care, pe 22 februarie 1962, în meciul Philadelphia - St. Louis, a aruncat de 34 de ori de la linia de fault.

Pivotul de 26 de ani a transformat doar 21 din cele 39 de aruncări, însă a fost oricum cel mai bun jucător al echipei sale, încheind întâlnirea cu 45 de puncte şi 23 de recuperări.

Tot ceea ce a contat pentru mine a fost să câştigăm. Indiferent cum am fi făcut asta. Nu m-a interesat nici cât de mult am ratat de la linia de fault, puteam să ratez de 30 de ori. Când am fost din nou acolo, am aruncat cu încredere”, a declarat Howard la finalul partidei, în care şi-a egalat şi cea mai bună performanţă a carierei în privinţa numărului de puncte marcate într-un meci.

Ajunşi la al treilea succes consecutiv, cei de la Orlando Magic au urcat pe locul 2 în conferinţa de Est, la egalitate cu marea rivală din Florida, Miami Heat.

În ziua în care au aflat că nu se vor putea baza pe centrul Al Horford pentru cel puţin trei luni, cei de la Atlanta Hawks au obţinut o victorie categorică în faţa lui Charlotte Bobcats, 111-81, graţie evoluţiei excelente a tandemului Josh Smith - Joe Johnson, care a reuşit un total de 53 de puncte.

Carmelo Anthony a avut o seară slabă pentru New York Knicks, marcând doar 14 puncte, iar Memphis Grizzlies a profitat pentru a câştiga pe teren propriu cu 94-83 şi a pune capăt unei serii negative de trei înfrângeri consecutive. Pentru învingători, Rudy Gay a înscris 26 de puncte, iar rezerva O.J. Mayo a adăugat 18 puncte şi 8 recuperări.

Rezultate NBA: Atlanta - Charlotte 111-81, Milwaukee - Detroit 102-93, Phoenix - Cleveland 90-101, Golden State - Orlando 109-117, Memphis - New York 94-83.

 

×
Subiecte în articol: NBA record Dwight Howard Orlando Magic
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close