Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Începe show-ul! Campioana Boston Celtics dă startul în noul sezon al NBA

Începe show-ul! Campioana Boston Celtics dă startul în noul sezon al NBA

Începe show-ul! Campioana Boston Celtics dă startul în noul sezon al NBA
28 Oct 2008   •   18:25

După o vară în care a promovat baschetul american în lume, NBA revine în SUA marţi noapte, când se va da startul unui nou sezon, animat atât pe teren, cât şi în afara lui. Cu mapamondul prins în lupta cu criza financiară, oficialii ligii şi patronii echipelor din NBA vor fi cu ochii şi pe bilanţuri, nu doar pe clasamente. Sezonul 2008/2009 este deschis de campioana en-titre, Boston Celtics, într-un meci contra echipei Cleveland Cavaliers.
Celtics, condusă de tridentul Kevin Garnett, Paul Pierce şi Ray Allen este din nou marea favorită a Conferinţei de Est, în timp ce rivala Los Angeles Lakers, condusă de MVP-ul ligii, Kobe Bryant, pare să domine în continuare Vestul. De altfel, cele două echipe şi-au disputat finala campionatului nord-american de baschet în sezonul trecut. ?Avem şi mai multă încredere în noi după ce am câştigat titlul. Să reuşim o dublă ar fi extraordinar, mai ales că Celtics nu au mai reuşit acest lucru de 40 de ani?, a spus Paul Pierce, într-un interviu pentru NBA.com.
Pentru a reuşi acest lucru, Celtics trebuie să se impună în Conferinţa de Est, unde echipa condusă de LeBron James pare singura capabilă să îi pună probleme. James, care a avut o medie de 30 de puncte pe meci în sezonul trecut, s-a făcut remarcat drept cel mai talentat jucător din NBA. Într-un sondaj din presezon, managerii generali din NBA l-au desemnat pe LeBron drept posibilul viitor MVP (cel mai valoros jucător), mai ales că va beneficia şi de ajutorul noului conducător de joc al ?cavalerilor?, Mo Williams, alături de care ar putea sărbători, de ce nu, şi un titlu.
În Conferinţa de Vest, achiziţia lui Pau Gasol a celor de la Lakers a luat din presiunea pe care o avea Kobe Bryant pe umeri, iar echipa a reuşit să ajungă până în finala NBA, deşi puţini ar fi crezut asta. În acest sezon, Lakers va beneficia şi de revenirea lui Andrew Bynum, care a ratat mare parte a sezonului trecut şi a playoff-ului din cauza unei accidentări la genunchi.
Lucrurile aici sunt însă mai complicate, Vestul dovedindu-se şi în sezonul trecut un teritoriu aprig disputat. San Antonio Spurs va alinia o distribuţie familiară şi impunătoare, condusă de Tim Duncan, în timp ce Houston Rockets par gata de start alături de un Yao Ming sănătos. Neamţul Dirk Nowitzki şi-a revenit şi el pentru a conduce Dallas Mavericks, în timp ce Phoenix Suns se va baza pe foştii MVP Steve Nash şi Shaquille O?Neal pentru a ajunge în finală.
Sezonul 2008/2009 va fi al 63-lea sezon din istoria NBA şi primul din sezonul 1966-1967 fără o echipă de baschet din Seattle, SuperSonics mutându-se în luna iulie în Oklahoma City şi devenind Oklahoma City Thunder. Va fi de asemenea primul sezon NBA în care oraşul Oklahoma va avea o echipă a lui - New Orleans Hornets a evoluat în sezoanele 2005-06 şi 2006-07 aici, în urma pagubelor făcute de uraganul Katrina în New Orleans. Thunder va juca la Ford Center şi va reţine istoria francizei din Seattle, lăsând doar vechea poreclă, vechiul logo şi culorile pentru o posibilă viitoare echipă a celor din Seattle.

Iată echipele care se aliniază la startul sezonului 2008/2009
Conferinţa de Est
Divizia Atlantic
Boston Celtics
New Jersey Nets
New York Knicks
Philadelphia 76ers
Toronto Raptors
Divizia Centrală
Chicago Bulls
Cleveland Cavaliers
Detroit Pistons
Indiana Pacers
Milwaukee Bucks
Divizia Sud-Estică
Atlanta Hawks
Charlotte Bobcats
Miami Heat
Orlando Magic
Washington Wizards
Conferinţa de Vest
Divizia Nord-Vestică
Denver Nuggets
Minnesota Timberwolves
Oklahoma City Thunder
Portland Trail Blazers
Utah Jazz
Divizia Sud-Vestică
Dallas Mavericks
Houston Rockets
Memphis Grizzlies
New Orleans Hornets
San Antonio Spurs
Divizia Pacific
Golden State Warriors
Los Angeles Clippers
Los Angeles Lakers
Phoenix Suns
Sacramento Kings
Antena3.ro

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close