Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Lakers câştigă la Boston, 110-109, şi încheie din nou o serie impresionantă de victorii a campionilor (VIDEO)

Lakers câştigă la Boston, 110-109, şi încheie din nou o serie impresionantă de victorii a campionilor (VIDEO)

Lakers câştigă la Boston, 110-109, şi încheie din nou o serie impresionantă de victorii a campionilor (VIDEO)
Sursa foto: Kobe Bryant
06 Feb 2009   •   14:35

Ultimul meci jucat de Los Angeles Lakers acasă la Boston Celtics nu era unul de plăcută amintire pentru formaţia lui Kobe Bryant, care a pierdut, atunci, titlul în ediţia 2008 a NBA. Acest lucru i-a motivat, însă, pe californieni, care au câştigat, pentru a doua oară în acest an, derby-ul liderilor celor două conferinţe. Lakers s-au impus cu 110-109 în faţa liderilor din Est după ce a fost nevoie să joace o repriză de prelungiri.
Celtics abordau partida de pe TD Banknorth Garden cu un moral excelent, dat de 12 victorii în ultimele 12 partide din NBA, fapt ce i-a dus în fruntea clasamentului din Est, cu cel puţin două victorii mai mult decât oricare altă echipă din ligă. Mai mult, "verzii" se bucurau şi de revenirea vedetei Kevin Garnett, care lipsise în ultimele partide din cauza unei gripe.
Toate acestea păreau să ducă spre un rezultat pozitiv, întrucât campionii au condus pe tabelă în cea mai mare parte a meciului, în ciuda jocului relativ slab a power forward-ului Garnett, convocat şi pentru All Star Game ca titular (16 puncte şi doar 6 recuperări). De partea cealaltă, Kobe Bryant şi Lamar Odom au făcut un meci bun, 26, respectiv 20 de puncte. Cel care a contat, totuşi, cel mai mult în economia partidei a fost pivotul Pau Gasol, care a făcut un meci mare pentru Lakers, recuperând 14 mingi, dintre care una în ultima secundă a prelungirilor, luând lui Boston o ultimă şansă de a câştiga meciul.
Înfrângerea i-a costat pe campioni primul loc în clasamentul Conferinţei de Vest, fiind depăşiţi de Cleveland, o echipă care impresionează mai mult prin constanţă decât prin serii interminabile de victorii sau de înfrângeri, aşa cum este gruparea din Boston. Lakers, în schimb, domină, în continuare, autoritar, ierarhia din Vest, fiind foarte dificil pentru trupa lui Kobe Bryant să piardă primul loc în acest moment.
Joi, în NBA, s-au mai jucat două partide. Iată rezultatele:
Philadelphia 76ers - Indiana Pacers: 99-94
Utah Jazz - Dallas Mavericks: 115-87
Vedeţi cele mai frumoase cinci faze de joi:

Iată rezumatele celor trei meciuri disputate pe 5 februarie:

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Los Angeles Lakers Boston Celtics NBA
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close