Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Lakers sunt la un pas de calificare după 108-94 la Jazz. Hornets, Dallas şi Heat au câştigat şi ele (VIDEO)

Lakers sunt la un pas de calificare după 108-94 la Jazz. Hornets, Dallas şi Heat au câştigat şi ele (VIDEO)

Lakers sunt la un pas de calificare după 108-94 la Jazz. Hornets, Dallas şi Heat au câştigat şi ele (VIDEO)
Sursa foto: kobe bryant
26 Apr 2009   •   14:01

Utah Jazz plăteşte din plin preţul ?tupeului? de a-i sta în cale lui Kobe Bryant şi echipei sale, Los Angeles Lakers. Vedeta lui Lakers a înscris 38 de puncte în meciul al patrulea din seria cu Jazz şi Lakers, care s-au impus chiar în Salt Lake City cu 108-94, mai au nevoie de doar o victorie pentru a se califica în semifinalele Conferinţei de Vest din NBA.
Meciul al patrulea din sfertul de finală Lakers - Jazz pare să fie cel decisiv, după ce echipa californiană a reuşit să ?spargă gheaţa? şi să obţină o victorie vitală în deplasare. Având în vedere că Jazz are nevoie de trei victorii pentru a se califica mai departe şi elevii lui Phil Jackson doar de una, în condiţiile în care meciul al cincilea se joacă pe Staples Center din Los Angeles, calificarea pare o simplă formalitate.
Kobe Bryant a fost din nou decisiv pentru echipa sa sâmbătă seară, el fiind practic singurul marcator important al echipei sale, având în vedere că el a adăugat 38 de puncte zestrei lui Lakers în timp ce, după el, cel mai mult a marcat Gasol, care a reuşit doar 13 puncte. De la gazde, Carlos Booser şi Mehmet Okur au reuşit amândoi câte 23 de puncte, dar nu a fost de ajuns pentru a bate o echipă care era, practic, purtată pe braţe de un Kobe în formă mare.

Cealaltă mare echipă a Vestului, San Antonio Spurs, are, însă, o soartă mult mai dură în primul tur al playoffurilor. Alb-negrii se bucurau, probabil, că întâlneau pe Dallas Mavericks ca adversari, dar socoteala de acasă nu s-a potrivit deloc cu cea din piaţă. Spurs suferă încă după ce au pierdut primul meci acasă şi au fost, din nou, învinşi de echipa din statul Texas, de această dată în deplasare. Mavericks s-au impus cu 99-90 în partida de sâmbătă şi privesc cu încredere meciurile care urmează, având nevoie de o singură victorie în trei meciuri pentru a trece mai departe. Tony Parker a marcat pentru Spurs nu mai puţin de 43 de puncte, în timp ce pentru Mavs cel mai mult au punctat Josh Howard (28) şi veteranul Jason Kidd (17).

New Orleans Hornets, cu Chris Paul în formă de zile mari - 32 de puncte şi 12 pase decisive - au obţinut prima victorie din seria cu Denver Nuggets, pe teren propriu. Nuggets conduc, însă, cu 2-1 la meciuri, după ce au câştigat amândouă meciurile pe care le-au jucat acasă în primele două etape. Următorul meci se joacă tot la New Orleans.

Miami Heat este şi ea într-o situaţie bună în perspectiva calificării în semifinalele Conferinţei de Est, după ce s-a impus din nou în faţa celor de la Atlanta Hawks, de această dată pe teren propriu, cu umilitorul scor de 107-78. Cum în meciul precedent Heat câştigase în deplasare cu ?Şoimii? din Atlanta, calificarea pare mai aproape de echipa lui Dwyane Wade, lucru care ar fi considerat o surpriză în lumea baschetului de peste Ocean.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close