Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Los Angeles Lakers se califică în finala NBA pentru a doua oară consecutiv (VIDEO)

Los Angeles Lakers se califică în finala NBA pentru a doua oară consecutiv (VIDEO)

Los Angeles Lakers se califică în finala NBA pentru a doua oară consecutiv (VIDEO)
Sursa foto: kobe bryant
30 Mai 2009   •   18:58

Se cunoaşte prima echipă calificată în finala campionatului nordamerican de baschet, iar acesta este vicecampioana NBA. Los Angeles Lakers au obţinut calificarea după a patra victorie în faţa celor de la Denver Nuggets, pe teren advers, cu un scor clar, 119-92. Lakers se vor bate pentru inelele de campioni împotriva uneia dintre echipele Orlando Magic şi Cleveland Cavaliers, primii putând obţine şi ei biletele duminică seară.
Lakers conduceau cu scorul de 3-2 în finala Conferinţei de Vest înaintea celui de-al şaselea meci, iar elevii lui Phil Jackson aveau nevoie de încă un succes pentru a se putea concentra pe duelul celor mai bine echipe din cele două conferinţe ale NBA. Şi echipa din Los Angeles nu s-a pierdut cu firea, câştigând chiar pe terenul adversarei, la un scor confortabil. Kobe Bryant, "lunetistul" celor de la Lakers, şi-a făcut din nou datoria şi a marcat 35 de puncte pe lângă cele 10 pase decisive date colegilor săi. Nici coechipierii nu au fost mai prejos, iar Pau Gasol a reuşit un frumos "double double", cu 20 de puncte marcate şi 12 recuperări. Odom a adăugat la fel de multe puncte zestrei echipei sale, faţă de cele 17 ale lui Trevor Ariza. Unul dintre motivele diferenţei mare de scor poate fi găsit în prestaţia slabă a lui Carmelo Anthony, vedeta lui Denver, care a fost "sâcâit" tot meciul cu faulturi, el beneficiind nu mai puţin de 15 aruncări libere pe parcusul meciului. Totuşi, conducătorul de joc de la Nuggets a fost intimidat şi s-a pierdut la şuturile din acţiune, ratând 13 atuncări din 20 şi reuşind 25 de puncte. JR Smith a marcat cu unul mai puţin, dar a avut un procentaj mult mai bun de aruncări reuşite.

Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close