Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Miami Heat şi-a păstrat titlul NBA, după o victorie în şapte meciuri în finala cu San Antonio Spurs

Miami Heat şi-a păstrat titlul NBA, după o victorie în şapte meciuri în finala cu San Antonio Spurs

Miami Heat şi-a păstrat titlul NBA, după o victorie în şapte meciuri în finala cu San Antonio Spurs
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    21 Iun 2013   •   10:39

Miami Heat a câştigat al doilea titlu consecutiv în NBA, şi al treilea din istoria francizei, după ce a învins în meciul şapte al finalei pe San Antonio Spurs cu scorul de 95-88.

Şi de această dată, jucătorul decisiv al echipei din Florida a fost LeBron James, care a încheiat meciul de joi noapte cu 37 de puncte şi 12 recuperări. Superstarul de 28 de ani a pecetluit triumful lui Heat cu un coş marcat când mai erau 27,9 secunde de joc, asigurându-şi astfel un loc printre marile nume din istoria NBA.

Cele 37 de puncte înscrise de "King" James în meciul decisiv reprezintă un record pentru finala NBA, o astfel de performanţă fiind reuşită o singură dată până în prezent, de Tom Heinsohn (Boston), în 1957.

În aceste condiţii, nu a fost o surpriză pentru nimeni faptul că LeBron a primit pentru a doua oară la rând trofeul de MVP al finalei, alăturându-se lui Michael Jordan şi Bill Russell pe lista selectă a jucătorilor care câştigă în doi ani consecutivi atât titlul de MVP al sezonului regulat, cât şi al finalei.

„Am venit aici pentru a câştiga campionate şi să o fac în ani consecutivi. Am două titluri în trei ani”, a spus James la finalul meciului şapte al finalei.

De cealaltă parte, San Antonio a ratat ocazia de a cuceri cel de-al cincilea titlu NBA, deşi texanii au condus seria cu 1-0, 2-1 şi 3-2. Spurs putea deveni prima echipă din NBA de la Washington Bullets în 1978 care câştigă meciul decisiv al finalei în deplasare.

Cele 24 de puncte şi 12 recuperări reuşite de veteranul Tim Duncan nu au fost însă suficiente pentru ca San Antonio să evite prima înfrângere într-o finală NBA, astfel că Miami Heat devine prima echipă care îşi apără titlul, de la Los Angeles Lakers, în 2010.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close