Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet NBA a anunţat echipele pentru All Star Game 2011. Vezi jucătorii selecţionaţi

NBA a anunţat echipele pentru All Star Game 2011. Vezi jucătorii selecţionaţi

NBA a anunţat echipele pentru All Star Game 2011. Vezi jucătorii selecţionaţi
Sursa foto: Foto: sfoi.org
04 Feb 2011   •   22:19

Antrenorii NBA şi-au anunţat, vineri, decizia privind jucătorii care vor participa la cel de-al 60-lea All Star Game, ca rezerve pentru titularii, stabiliţi deja, în urma voturilor fanilor din întreaga lume.

Meciul, unul dintre cele mai aşteptate evenimente din lumea baschetului internaţional, se va juca pe 20 februarie, în arena Staples Center din Los Angeles.

După ce titularii ambelor echipe au fost stabilite prin votul fanilor, a venit rândul antrenorilor să aleagă jucătorii care merită să joace în meciul starurilor NBA, decizia acestora s-a bazat pe realizările individuale ale fiecărui jucător, precum şi importanţa pe care au avut-o în evoluţia echipelor la care joacă.

Echipa Vestului

Chris Paul: Vedeta celor de la New Orleans Hornets se află la cea de-a patra selecţie la un All Star Game. El se numără printre liderii ligii la pase decisive şi este primul jucător din istoria echipei care a încheiat un sezon pe locul doi în cursa pentru cel mai valoros jucător din NBA, în 2008. El a avut 1.281.591 de voturi.

Kobe Bryant: Cel mai valoros jucător de la Los Angeles Lakers, MVP-ul finalei câştigate în faţa celor de la Boston Celtics în vara lui 2010. Se află la cea de-a 13-a selecţie consecutivă, fiind depăşit la acest capitol doar de Jerry West, Karl Malone şi Shaquille O'Neal, cu 14 selecţii consecutive. A fost cel mai votat jucător, cu 2.380.016 de voturi.

Kevin Durant: Este cel mai tânăr jucător care a fost numit cel mai bun marcator al ligii, conducând Oklahoma City Thunder la o neaşteptată calificare în play-off în 2010. Durant a primit 1.736.728 de voturi. A fost cel mai bun jucător din echipa Statelor Unite care a câştigat aurul la Campionatul Mondial din Turcia, se află la cea de-a doua selecţie, prima ca titular.

Carmelo Anthony: Unul dintre cei mai prolifici marcatori din NBA, este vedeta celor de la Denver Nuggets şi, în ciuda zvonurilor de transfer care au întors fanii din Denver împotriva lui, a primit 1.299.849 de voturi. Anthony se află la cel de-al optulea sezon ca jucător profesionist, aceasta fiind a patra selecţie în echipa All Star.

Yao Ming: Pivotul chinez a primit 1.146.426 de voturi, deşi este accidentat şi a jucat foarte puţin în ultimele două sezoane. În locul lui, un jucător va fi numit de David Stern, şeful NBA.

Rezervele echipei Vestului, stabilite de antrenori sunt:

- Tim Duncan şi Manu Ginobili de la San Antonio Spurs, echipa cu cel mai bun parcurs din actualul sezon de NBA. Ei au câştigat 41 de meciuri şi au pierdut doar 8.

- Pau Gasol de la Los Angeles Lakers. Spaniolul reprezintă un al doilea pilon pentru bunul parcurs al echipei, fiind a doua opţiune ofensivă după Kobe Bryant, el se află la cea de-a patra selecţie.

- Blake Griffin de la Los Angeles Clippers: Primul debutant în NBA care este selectat să participe la All Star Game din istoria recentă a ligii. Înscrie, în medie, 20 de puncte pe meci şi face aproximativ 14 recuperări în fiecare seară.

- Dirk Nowitzki, Dallas Mavericks: A revenit la forma din sezonul 2005-2006, când şi-a condus echipa până în finala play-off-ului. Este un candidat serios pentru cel mai valoros jucător din NBA.

-Russel Westbrook, Oklahoma City Thunder: Coechipierul lui Kevin Durant se află la prima selecţie, a fost membru al echipei Statelor Unite care a câştigat aurul la Campionatul Mondial din Turcia în vara lui 2010. A devenit, pe 1 decembrie, unul dintre doar şase jucători care au înregistrat peste 30 de puncte, peste 15 recuperări şi 9 pase decisive într-un meci.

- Deron Williams, Utah Jazz: Se află la cea de-a doua selecţie la All Star Game, este printre cei mai buni fundaşi din NBA cu o medie de 21,9 puncte pe meci şi 9,4 pase decisive.

Antrenorul San Antonio Spurs, echipa cu cel mai bun parcurs din NBA, Greg Popovich va sta pe banca celor din Vest.

Echipa Estului

Derrick Rose
, Chicago Bulls, este un membru al "echipei de aur" din Turcia şi este principalul responsabil pentru locul 3 ocupat de echipa sa în conferinţa de est. Este în doar al treilea sezon ca jucător profesionist, aceasta este a doua selecţie pentru All Star Game, prima ca titular. El a primit 1.914.996 de voturi.

Dwayne Wade, Miami Heat, MVP-ul All Star Game de anul trecut, se numără printre liderii ligii la puncta marcate pe meci. Este la cea de-a şaptea selecţie şi a primit 2.048.175 de voturi.

LeBron James, Miami Heat, MVP-ul sezonului regulat în 2009 şi 2010, îşi face simţită prezenţa în aproape toate topurile statistice: puncte marcate, recuperări, pase decisive. A avut 2.053.011 de voturi, în ciuda faptului despărţirii, nu chiar elegante, de Cleveland Cavaliers.

Amar'e Stoudemire, New York Knicks, este responsabil de revitalizarea unei francize care, în ciuda numeroşilor fani, nu a mai reuşit să reprezinte o putere în NBA de mai mult de un deceniu. Stoudemire a fost votat de 1.674.995 de ori de către fani.

Dwight Howard, Orlando Magic, a fost întrecut doar de Kobe Bryant la numărul de voturi primite, 2.099.204, faţă de 2.380.016. Este cel mai dominant pivot din NBA, este recordmanul echipei la recuperări ofensive, defensive şi blocuri .

Antrenorii au ales ca rezerve următorii jucători:

- Ray Allen, Paul Pierce, Kevin Garnett şi Rajon Rondo de la Boston Celtics. Cea mai bună echipă din conferinţa de est, cu 37 de victorii şi doar 8 înfrângeri s-a bazat, asemenea singurei echipe care are un parcurs mai bun, San Antonio Spurs, pe jocul în echipă. Celtics au o defensivă, condusă de Kevin Garnett, care a înregistrat cele mai puţine puncte primite de la adversari, iar ofensiva, condusă de Rajon Rondo, cu Ray Allen şi Paul Pierce la finalizare, are cel mai bun randament din ligă.

- Chris Bosh, Miami Heat. Al treilea component al trio-ului din Florida a demonstrat, prin absenţa sa, că este un jucător pivotal pentru echipa sa. În perioada în care a fost accidentat, Miami a pierdut 4 din cele 5 partide pe care le-a disputat.

- Al Horford şi Joe Johnson de la Atlanta Hawks. Horford este unul dintre cei mai buni "oameni mari" ai ligii, fiind printre lideri la procentajul aruncărilor la coş şi la recuperări. Deşi în scădere de formă faţă de sezonul precedent, Joe Johnson a rămas unul dintre cei mai periculoşi marcatori din NBA.

Doc Rivers, antrenorul celei mai bune echipe din est - Boston Celtics, va sta pe banca Estului, pe 20 februarie, la Staples Center.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close