Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet NBA: Debut victorios pentru favoritele la titlu, Celtics şi Lakers (VIDEO)

NBA: Debut victorios pentru favoritele la titlu, Celtics şi Lakers (VIDEO)

NBA: Debut victorios pentru favoritele la titlu, Celtics şi Lakers (VIDEO)
29 Oct 2008   •   14:19

Boston Celtics au încununat o seară de sărbătoare cu o victorie în primul meci al noului sezon din NBA, scor 90-85 contra celor de la Cleveland Cavaliers. Într-o ceremonie de deschidere, Celtics au sărbătorit al 17-lea titlu cucerit în sezonul trecut arborând bannerul campionatului, iar jucătorii şi-au primit apoi inelele de campioni. Paul Pierce, care a evoluat în întreaga sa carieră de 10 sezoane la Celtics, a primit bannerul de la câţiva foşti jucători ai ?verzilor?. ?Momente ca acesta sunt cele pe care ţi le aduci aminte. Este foarte emoţionant?, a spus Pierce, care s-a chinuit să îşi ascundă lacrimile de câteva ori în timpul ceremoniei.

MVP-ul finalei NBA şi-a ajutat echipa să refacă un deficit de şapte puncte la pauză şi a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 27 de puncte. De partea cealaltă, LeBron James i-a condus pe ?cavaleri? cu 22 de puncte. Antrenorul lui Cleveland, Mike Brown, a dat vin pentru înfrângere pe cele 21 de mingi pierdute de elevii săi. ?Ei sunt campionii NBA. Nu îi putem învinge dacă facem prea multe greşeli neforţate. Orice echipă bună te bate când faci astfel de greşeli?, a spus Brown.
În Los Angeles, Kobe Bryant a oferit o evoluţie de maestru şi a condus Lakers spre o victorie cu 96-76 în faţa celor de la Portland Trail Blazers. MVP-ul sezonului trecut a reuşit 23 de puncte, 11 recuperări şi cinci pase decisive pentru Lakers, care şi-a început cursa pentru primul titlu NBA din 2001-2002 sub privirile lui Jack Nicholson şi Denzel Washington.
Vedeţi faza zilei reuşită de Kobe Bryant

Spaniolul Pau Gasol a contribuit cu 15 puncte, iar Trevor Ariza cu alte 11, venind de pe banca de rezerve, pentru a contracara încercările de revenire ale oaspeţilor din sferturile trei şi patru. Travis Outlaw i-a condus pe cei din Portland la număr de puncte marcate, cu 18, însă centrul Greg Oden, revenit după o accidentare de un an de zile, a părăsit jocul în prima repriză, fără niciun punct şi cu o nouă accidentare.
Într-o altă partidă disputată marţi, Chicago Bulls s-a impus pe propriul teren în faţa celor de la Milwaukee Bucks, scor 108-95.
Vedeţi rezumatul zilei ? 28 octombrie 2008

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close