Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Paul Pierce îi poartă pe Celtics spre victorie cu Cavaliers, 105-94 (VIDEO)

Paul Pierce îi poartă pe Celtics spre victorie cu Cavaliers, 105-94 (VIDEO)

Paul Pierce îi poartă pe Celtics spre victorie cu Cavaliers, 105-94 (VIDEO)
Sursa foto: boston celtics nba
07 Mar 2009   •   18:22

Absenţa vedetei Kevin Garnett pentru al şaptelea meci consecutiv nu i-a deranjat foarte mult pe Boston Celtics, care s-au impus acasă cu liderii din Conferinţa de Est, Cleveland Cavaliers. "Verzii" au profitat din plin de avantajul terenului propriu şi, cu un Paul Pierce în formă mare, a reuşit să îl anihileze pe "Regele" LeBron James şi să se impună, apropiindu-se şi mai mult de primul loc din Est.
Cavaliers, cu un LeBron mai puţin inspirat decât de obicei, autor a 21 de puncte în partida de vineri, ocupă încă prima poziţie în clasament, deşi au cu o victorie mai puţin decât principalii lor adversari. Campionii de la Boston au un record de 49 de victorii şi 14 înfrângeri, în timp ce Cavs au câştigat 48 şi au pierdut 13, adică un procentaj mai bun.
Lipsa lui Kevin Garnett nu a fost decisivă pentru gazde, deoarece aceasta a fost şansa altor jucători de a străluci. Leon Powe, spre exemplu, a avut cel mai bun punctaj personal din acest sezon, cu 20 de puncte şi 11 recuperări, în timp ce Ray Allen a strâns 17 puncte iar Paul Pierce, cel mai bun marcator al lui Boston, a fost cel mai mare pericol pentru Cavs cu 29 de puncte şi 9 pase decisive, anunţă Eurosport.
Diferenţa s-a făcut, în acest meci, la eficacitatea aruncărilor, Boston având un extraordinar procentaj de 54% aruncări soldate cu coş, faţă de doar 45% pentru echipa lui LeBron James.
Vedetă la echipa oaspete nu a mai fost, de această dată, James, ci Mo Williams, care a reuşit să înscrie 26 de puncte, faţă de 21 de puncte LeBron James sau cele 15 puncte ale brazilianului Anderson Varujao.
"Cu sau fără Kevin Garnett, Celtics sunt o echipă extraordinară deoarece jucătorii se adaptează foarte bine la sistemul de joc", a spus James pentru Eurosport.
"Cele mai multe echipe nu-şi permit să piardă un jucător de All-Star Game, dar ei mai au încă doi (Paul Pierce şi Ray Allen, n.r.). Le mai rămân două superstaturi care pot să joace la acelaşi nivel", a încheiat jucătorul lui Cleveland.
Cele mai frumoase faze ale zilei de vineri in NBA:

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close