Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Playoff NBA: Dallas Mavericks câştigă din nou în Los Angeles

Playoff NBA: Dallas Mavericks câştigă din nou în Los Angeles

Playoff NBA: Dallas Mavericks câştigă din nou în Los Angeles
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
05 Mai 2011   •   12:38

Campioana NBA, Los Angeles Lakers, a pierdut din nou pe teren propriu în faţa lui Dallas Maveriks, scor 81-93, şi este în pericol de a fi eliminată, scorul general al semifinalei Conferinţei de Vest fiind acum 2-0 în favoarea texanilor. Nowitzki&co vor juca următoarele două partide acasă, iar tradiţia spune că 15 din cele 18 echipe din istoria NBA care au reuşit să câştige primele două meciuri ale unei serii în deplasare au mers mai departe

 
Germanul Dirk Nowitzki a avut din nou o seară excelentă, reuşind 24 de puncte şi 7 recuperări, în timp ce Shawn Marion a contribuit cu 14 puncte şi 9 recuperări, iar Jose Juan Barea a adăugat alte 12 puncte şi 4 decisive pentru victoria lui Mavs. Pentru Lakers, Kobe Bryant a marcat 23 de puncte, iar Andrew Bynum a încheiat meciul cu 18 puncte şi 13 recuperări, însă diferenţa a fost făcută de evoluţia extrem de slabă a băncii din LA, care a reuşit doar 12 puncte, faţă de cele 30 ale rezervelor oaspeţilor.
 
În ciuda celei de-a doua victorii în Los Angeles, vedeta celor de la Mavericks consideră că seria nu este jucată încă. „Am mai condus cu 2-0 şi altădată, dar am sfârşit prin a fi eliminaţi. Trebuie să rămânem concentraţi şi sperăm că vineri vom reuşi o nouă victorie acasă”, a declarat Nowitzki.
 
Derrick Rose a prezentat fanilor de la United Center trofeul MVP primit marţi şi apoi a reuşit un doble-double (25 de puncte, 10 recuperări), conducându-şi echipa spre victorie în meciul doi al seriei cu Atlanta Hawks, scor 86-73. „Taurii” nu-şi puteau permite un nou pas greşit, după ce au fost învinşi în prima întâlnire, şi, datorită unei apărări în care au strălucit Luol Deng, Joachim Noah (14 recuperări, 3 intercepţii) şi Carlos Boozer, s-au impus fără prea mari probleme.
 
Ne doare această înfrângere. Chiar credeam că putem câştiga şi să mergem pentru meciurile de acasă cu un avantaj de 2-0”, a spus Joe Johnson la finalul partidei în care a reuşit 16 puncte, 5 recuperări şi 5 intercepţii.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close