Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Playoff NBA: LA Lakers şi San Antonio egalează situaţia la general

Playoff NBA: LA Lakers şi San Antonio egalează situaţia la general

Playoff NBA: LA Lakers şi San Antonio egalează situaţia la general
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Apr 2011   •   15:42

Los Angeles Lakers şi San Antonio Spurs au avut reacţia aşteptată de proprii fani după ce au pierdut meciurile de debut din playoff-ul NBA. Cele două echipe care au încheiat sezonul regulat pe primele locuri în Conferinţa de Vest s-au impus miercuri noapte şi au reuşit să egaleze scorul la general.

La Staples Center din Los Angeles, Lakers a câştigat cu 87-78 în faţa lui New Orleans Hornets, deşi vedeta Kobe Bryant a fost departe de forma sa obişnuită, reuşind doar 11 puncte şi 3 recuperări, iar „locotententul” Pau Gasol şi-a continuat evoluţia neconvingătoare din primul meci. În aceste condiţii, Andrew Bynum (17 puncte, 11 recuperări) şi Lamar Odom (16 puncte, 7 recuperări) au fost cei mai buni oameni ai echipei lui Phil Jackson.

De cealaltă parte, Chris Paul a fost departe de forma din prima întâlnire a seriei şi a încheiat meciul cu 20 de puncte şi 9 pase decisve. În schimb, Trevor Ariza a avut o seară excelentă (22 de puncte, 7 recuperări), insuficient însă pentru ca Hornets să evite înfrângerea.

Rvenirea lui Manu Ginobili după o accidentare a fost de bun augur pentru San Antonio Spurs, texanii câştigând meciul al doilea din seria cu Memphis Grizzlies, 93-87. De altfel, argentinianul a fost cel mai bun marcator al echipei sale, cu cele 17 puncte reuşite, la care a adăugat 7 recuperări şi 4 pase decisive. Jucătorul sud-american a fost susţinut foarte bine de Tm Duncan (16 puncte, 10 recuperări) şi de rezerva george Hill (16 puncte, 5 recuperări).

Ginobili a ridicat nivelul de joc al lui Spurs, iar publicul a fost mult mai aproape de echipă. Mani rămâne acelaşi dintotdeauna, un baschetbalist care ştie cum să conducă jocul”, a declarat Shane Battier, jucător la Memphis, la finalul partidei.

În cel de-al treilea meci al serii, Oklahoma City Thunders a câştigat în faţa lui Denver Nuggets, scor 106-89, şi conduce cu 2-0 la general, seria urmând să se mute în Colorado pentru următoarele două întâlniri. Şi de această dată, Kevin Durant a fost cel mai bun om de pe teren, liderul marcatorilor din NBA la finalul sezonului regulat reuţind să înscrie 23 de puncte.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close