Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Victorie dramatică pentru campionii Celtics la 76ers, cu 2 secunde înainte de final: 100-99 (VIDEO)

Victorie dramatică pentru campionii Celtics la 76ers, cu 2 secunde înainte de final: 100-99 (VIDEO)

Victorie dramatică pentru campionii Celtics la 76ers, cu 2 secunde înainte de final: 100-99 (VIDEO)
Sursa foto: Ray Allen
04 Feb 2009   •   16:02

Campioana Boston Celtics impresionează prin parcursul recent din NBA, victoria de marţi cu Philadelphia 76ers, 100-99, fiind ultima dintr-o serie de 12 meciuri în care nu au cunoscut eşecul. "Verzii" nu s-au impus, însă, deloc uşor în partida cu mai slab cotaţii adversari. Echipa câştigătoare nu s-a stabilit pe Wachovia Center din Philadelphia decât cu două secunde înainte de expirarea timpului.
Meciul cu Sixers nu se anunţa deloc unul uşor pentru Celtics, echipa din "Philly" venind după o serie de rezultate relativ bune. Lipsiţi de aportul vedetei Kevin Garnett, campionii au luat, totuşi, un avans de 12 puncte după primul sfert. Tocmai când meciul se anunţa mai uşor, însă, Sixers şi-au revenit şi au preluat conducerea meciului, pe care au ţinut-o până spre sfârşitul meciului.
Aflaţi într-o continuă cursă pentru egalare şi conduşi, la un moment dat, cu opt puncte, oaspeţii Celtics au reuşit să se impună atunci când nu mai credea nimeni. Cu cinci secunde înainte de final, 76ers au dus scorul la 99-97 iar Boston avea nevoie din plin de norocul dat de foaia de trifoi de pe stemă. Şi soarta le-a surâs, Ray Allen marcând un coş de trei puncte după două pase foarte rapide ale colegilor săi, cu doar două secunde înainte de final. Gazdele nu pot fi, totuşi, prea surprinse de înfrângerea împotriva unei echipe mult mai eficiente, Boston concretizând 54% dintre aruncările la coş în timp ce visătoarea Sixers a transformat doar 44% din aruncări.
În urma aceste serii excelente, Celtics se pot mândri că sunt, în acest moment, cea mai bună echipă din NBA, cu 41 de victorii, cu cel puţin 3 mai mult decât oricare altă echipă. În schimb, 76ers speră să îşi revină foarte rapid în urma acestei înfrângeri, locul 9, necalificant în playoff fiind foarte aproape.
Celelalte rezultate ale zilei de marţi în NBA:
Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors: 101-83
Indiana Pacers - Minesota Timberwolves: 111-116
New Jersey Nets - Milwaukee Bucks: 99-85
Houston Rockets - Chicago Bulls: 107-100
Denver Nuggets - San Antonio Spurs: 104-96
Iată cele mai frumoase 10 faze ale zilei:

Rezumatele partidelor din 3 februarie:

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Boston Celtics NBA
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close