Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Victorie dramatică pentru Spurs acasă cu Lakers: 112-111

Victorie dramatică pentru Spurs acasă cu Lakers: 112-111

Victorie dramatică pentru Spurs acasă cu Lakers: 112-111
Sursa foto: Tony Parker
15 Ian 2009   •   12:54

Capul de afiş al zilei de miercuri în NBA a fost ţinut, în mod cert, de meciul dintre primele două clasate din Conferinţa de Vest, jucat în San Antonio, pe AT&T Arena. Derby-ul echipelor din vestul Statelor Unite a fost câştigat, în mod dramatic, de către San Antonio Spurs în faţa celor de la Los Angeles Lakers, cu scorul de 112-111.
Spurs, deşi se află pe locul doi în clasament, nu poate spera să ajungă prea curând din urmă liderii din Los Angeles. Chiar şi după această înfrângere, Lakers au câştigat 81% dintre meciuri, în timp ce Spurs sunt mult în urmă, cu 67%.
Confruntarea se anunţa una foarte spectaculoasă, şi cum ar fi putut fi altfel dacă în teren s-au aflat Kobe Bryant, Pau Gasol, Manu Ginobili, Tim Duncan şi Tony Parker? San Antonio Spurs au câştigat primele trei sferturi şi păreau că se îndreaptă spre o victorie. Totuşi, Lakers câştigaseră 10 din ultimele 11 meciuri în NBA şi au reuşit o revenire foarte spectaculoasă.
Pau Gasol a adus Lakers la conducere (106-105) când mai erau două minute din ultimul sfert, iar echipa sa a rămas la conducere până spre expirarea timpului. Duncan a reuşit să ducă Spurs în faţă când nu mai erau decât 30 de secunde, şi meciul era deja unul dramatic. Numai că dramatismul avea să continue, atunci când jucătorul lui Lakers, Derek Fisher, a dus scorul la 111-109 printr-un coş de trei puncte. Nu mai erau decât 12 secunde, şi fanii celor de la Spurs sperau la prelungiri. Finalul a fost, însă, de infarct. Peste doar două secunde de joc, Roger Mason a izbutit să puncteze pentru echipa de pe locul doi, obţinând şi fault. "Three point play" pentru Mason şi Spurs aveau să câştige un joc demn de o finală a conferinţei. Kobe Bryant (Lakers) şi Manu Ginobili (Spurs) au deranjat cel mai mult plasa coşului, ei aducând 29 şi, respectiv, 27 puncte echipelor lor.
Într-un meci care nu-l poate egala sub nici o formă pe acesta ca mediatizare şi palmares, Chris Paul a reuşit o evoluţie formidabilă, ducând New Orleans Hornets spre o victorie în faţa celor de la Dallas Mavericks: 104-97, la Dallas. Meciul a fost onorat de prezenţa unor jucători foarte buni pe teren, printre care Dirk Nowitzki şi Jason Kidd de la Mavericks şi Chris Paul de la Hornets. Echipa din New Orleans a reuşit un joc mai bun în repriza a doua, revenind deşi era condusă şi câştigând la Dallas.
Lupta dintre cele două echipe a trecut pe planul doi, Chris Paul, conducătorul de joc de la Hornets, reuşind să atragă toată atenţia. Cu un joc fără cusur, el a atacat (marcator a 33 de puncte), s-a apărat (a făcut 10 recuperări) şi şi-a pus colegii liberi în faţa coşului (11 pase decisive). Mai mult, el a făcut şi un număr aproape nevăzut de "steal-uri" (mingi furate), nu mai puţin de şapte. Trecând la cifra 9 la trei dintre categorii, el a realizat un "triple double", performanţă foarte rară, dar pe care el a reuşit-o de patru ori în acest sezon de NBA.
Rezultatele de miercuri:
Philadelphia 76ers - Portland Trailblazers: 100-79
Toronto Raptors - Chicago Bulls: 98-102
Indiana Pacers - Detroit Pistons: 110-106
New York Knicks - Washington Wizards: 128-122
Boston Celtics - New Jersey Nets: 118-86
Ocklahoma City Thunder - Utah Jazz: 114-93
Milwaukee Bucks - Miami Heat: 99-102
Golden State Warriors - Sacramento Kings: 133-135
Los Angeles Clippers - Atlanta Hawks: 80-97
Antena3.ro

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close