Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Bătrân şi bătut, Holyfield vrea să continue

Bătrân şi bătut, Holyfield vrea să continue

Bătrân şi bătut, Holyfield vrea să continue
23 Dec 2008   •   19:46

Boxerul american Evander Holyfield pare să fi uitat ce vârstă are! Născut în urmă cu 46 de ani, pugilistul a declarat, după meciul pierdut pe 20 decembrie cu rusul Nikolai Valuev, că nici nu se gândeşte să se lase de box şi că va continua cu siguranţă.
Holyfield, care şi-a început cariera acum 24 de ani, a pierdut în faţa lui Valuev meciul fără să fie trimis la podea, în urma unei decizii a arbitrilor. Doi dintre arbitri l-au considerat învingător pe rus şi unul a văzut egalitate în ring.
Titlul de campion mondial de categorie grea în versiunea WBA rămâne la Valuev, dar Holyfield nu este convins că rezultatul dat este şi cel corect: "Eu am văzut invers decât arbitrii, dar nu sunt dezamăgit de evoluţia mea. Valuev e un competitor dur şi, desigur, şi mărimea lui îl face şi mai periculos. O sa merg acasă, o să mă bucur de Crăciun şi o să mă gândesc la viitorul meu". Legat de viitorul de care vorbea, el a adăugat: "Am, încă, ţelul să ajung campion mondial."
Americanul a recunoscut că, pe tot parcursul meciului, a încercat să îşi asculte antrenorul, care l-a sfătuit să îl facă pe Valuev să se mişte cât mai mult. Din nefericire pentru el, nu i-a pus prea multe probleme, concluzionează www.thesun.co.uk.
într-un meci destul de echilibrat, în care loviturile năucitoare au lipsit cu desăvârşire, a contat şi prospeţimea mai mare a lui Holyfield, care după runda a opta şi-a pierdut din suflu şi s-a mişcat mai puţin. Valuev a recunoscut, însă, cu fair-play, că a trebuit să muncească mult pentru a obţine victoria.
Pugilistul american jucase cu speranţa că va reuşi să stabilească un nou record mondial, după ce George Foreman câştigase, în 1994, prin KO, partida cu Michael Moorer, câştigând centurile IBF şi WBA la 45 de ani. Holyfiend nu a reuşit, totuşi, să câştige decât 5 din ultimele 11 partide pe care le-a disputat din 2001 până în prezent.
Antena3.ro

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close