Antena 3 CNN Sport Alte sporturi BBC: Haye şi Chisora riscă ani grei de închisoare pentru incidentul de la Munchen

BBC: Haye şi Chisora riscă ani grei de închisoare pentru incidentul de la Munchen

BBC: Haye şi Chisora riscă ani grei de închisoare pentru incidentul de la Munchen
Sursa foto: Foto: usatoday.com
20 Feb 2012   •   19:39

Update 21:15     Pugilistul britanic Dereck Chisora şi-a cerut scuze pentru comportamentul pe care l-a avut la Munchen şi urmează să fie audiat în 14 martie de Comisia de Disciplină a federaţiei britanice, informează AFP.
   
"Vreau să îmi cer scuze din tot sufletul pentru ceea ce am făcut atât înainte (el l-a pălmuit pe Klitschko la cântarul oficial) cât şi după ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai importantă seară a carierei mele. Deşi comportamentul meu nu poate fi scuzat, s-au întâmplat multe lucruri care m-au făcut să explodez, chiar dacă asta nu este o scuză. Mi-am dezamăgit familia, echipa şi mai ales sportul pe care îl iubesc. Acţiunile mele nu au fost deloc caracteristice unui profesionist şi îmi este ruşine de scenele pe care le văd în presă. Recunosc că în calitate de boxer profesionist trebuie să am un comportament impecabil în orice moment. Sunt dezolat de tot ce am făcut", a afirmat Chisora într-un comunicat.



În urma incidentului ce a avut loc sâmbătă, fostul pugilist David Haye şi boxerul Dereck Chisora ar putea fi condamnaţi la închisoare, în Germania, au declarat procurorii germani, informează BBC.

Haye este suspectat de vătămare corporală gravă, infracţiune ce ar atrage o condamnare de şase luni până la zece ani de închisoare. Chisora este suspectat de vătămare, ceea ce ar atrage o condamnare de până la cinci ani de închisoare. În plus, britanicul riscă şi un an de închisoare pentru ameninţări, după ce a spus sâmbătă, în repetate rânduri de faţă cu presa, că îl va împuşca pe Haye.
   
Dereck Chisora a fost reţinut de poliţia din Munchen, duminică, la câteva ore după ce s-a bătut cu compatriotul său David Haye în conferinţa de presă de la finalul meciului său cu ucraineanul Vitali Klitschko. Poliţia i-a reţinut pe Chisora şi pe antrenorul acestuia, Don Charles, în timp ce se pregăteau să se urce în avionul spre Marea Britanie. Cei doi au revenit în Anglia duminică seară.
   
În ceea ce-l priveşte pe Haye, poliţia germană îl caută pentru a-l interoga. Fostul boxer a anunţat, într-un comunicat, că va coopera cu autorităţile din box pentru investigaţia privind acest scandal. "Sunt conştient că nu sunt un înger şi nu mă deranjează un limbaj mai urât pentru a ajuta un pugilist să crească, dar în 21 de ani de carieră nu am fost implicat niciodată într-un astfel de scandal şi nici nu am asistat la aşa ceva", a precizat David Haye.
   
Pugilistul ucrainean Vitali Klitschko a câştigat meciul împotriva britanicului Derek Chisora şi şi-a păstrat titlul WBC la categoria grea, după 12 reprize.

„Din punct de vedere sportiv, el a reuşit un rezultat frumos, dar ca om nu îl respect”, a declarat Klitschko, făcând referire la comportamentul britanicului, care l-a pălmuit pe Vitali Klitschko la cântarul oficial şi a scuipat apă în faţa fratelui acestuia, Vladimir Klitschlo.

 


×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close