Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Candidatură "explozivă". Hiroshima şi Nagasaki vor să organizeze JO din 2020

Candidatură "explozivă". Hiroshima şi Nagasaki vor să organizeze JO din 2020

Candidatură "explozivă". Hiroshima şi Nagasaki vor să organizeze JO din 2020
Sursa foto: hiroshima nagasaki
11 Oct 2009   •   18:55

La doar câteva zile după ce locuitorii metropolei Rio de Janeiro au aflat că oraşul lor va organiza Jocurile Olimpice din 2016, au început să se pregătească dosare cu candidaturi pentru 2020. Printre altele, una dintre candidatele - surpriză ar putea fi oraşele japoneze Hiroshima şi Nagasaki, faimoase pentru faptul că au fost ţintele atacurilor cu bombe nucleare ale Statelor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, în 1945.
Oficialii celor două oraşe nipone intenţionează să organizeze împreună JO din 2020 şi vor să promoveze o lume fără arme nucleare. Distruse de bombardamentele din 1945, cele două oraşe au fost reconstruite din temelii, cu mari eforturi din partea statului Japonez, iar din acel moment existenţa lor a fost dedicată păcii. Primarul oraşului Hiroshima, Tadatoshi Akiba, a anunţat candidatura.
"Vom lupta pentru interzicerea armelor nucleare în lume până în 2020. Dacă suntem candidate pentru JO în paralel (n.r. - Hiroshima şi Nagasaki), atunci acest lucru va duce la un elan important", a declarat edilul şef al oraşului nipon, potrivit Mediafax.
Regulamentul Comitetului Internaţional Olimpic nu permite, în acest moment, organizarea în comun a JO de către două oraşe diferie. Singura situaţie apropiată oarecum de această variantă a fost cea din 2008, când toate probele mai puţin una au fost găzduite de Beijing, în timp ce echitaţia s-a ţinut la Hong Kong.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: hiroshima Jocuri Olimpice cio
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close