Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Columbianul Juan Mauricio Soler a suferit o fractură de craniu în Turul Elveţiei

Columbianul Juan Mauricio Soler a suferit o fractură de craniu în Turul Elveţiei

Columbianul Juan Mauricio Soler a suferit o fractură de craniu în Turul Elveţiei
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
17 Iun 2011   •   13:07

Juan Mauricio Soler, rutierul columbian al echipei Movistar, a fost transportat la spitalul din St. Gallen, în urma unei accidentări teribile suferite în etapa a şasea din Turul Elveţiei desfăşurată joi.

Medicul competiţiei, Roland Kretsch, a declarat că incidentul s-a produs la kilometrul 11 al etapei, din câte se pare, în cădere, Soler accidentând şi unul sau mai mulţi spectatori. În momentul în care doctorii au ajuns la locul accidentului, sud-americanul de 28 de ani era inconştient şi îi curgea sânge din urechea stângă.

Rutierul a fost transportat la spital cu elicopterul, medicii descoperindu-i o fractură de craniu şi mai multe lovituri. Deşi se află la terapie intensivă în condiţie stabilă, doctorii evită să spună dacă viaţa sa este în pericol.

Soler se afla pe locul 2 în clasamentul general al Turului Elveţiei, la mai puţin de un minut în spatele liderului Damiano Cunego. În ediţia din acest an, a câştigat etapa a doua, desfăşurată duminică, dedicându-i victoria fostului său coechipier Xavier Tondo, care a decedat într-un accident rutier în urmă cu o lună.

Siguranţa în ciclism a fost des discutată în ultima vreme, în special după ce belgianul Wouter Weylandt a murit pe 9 mai în Turul Italiei, în urma unei căzături.

×
Subiecte în articol: accident
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close