Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Confesiunile unui puşcăriaş: Atletul Tim Montgomery a recunoscut că s-a dopat

Confesiunile unui puşcăriaş: Atletul Tim Montgomery a recunoscut că s-a dopat

Confesiunile unui puşcăriaş: Atletul Tim Montgomery a recunoscut că s-a dopat
26 Noi 2008   •   15:25

Fostul sprinter american Tim Montgomery, care se află în prezent în închisoare pentru trafic de heroină şi pentru fraudă bancară, a recunoscut că s-a dopat înaintea Jocurilor Olimpice din 2000 şi a declarat că nu merită medalia de aur cu ştafeta SUA de 4x100 m, obţinută la Sydney. ?Am luat testosteron şi am folosit un hormon de creştere de patru ori pe lună?, a dezvăluit Montgomery din închisoarea în care este încarcerat pentru nouă ani.
Această declaraţie ar putea să-i determine pe reprezentanţii Comitetului Olimpic Internaţional să retragă medaliile de aur obţinute în proba de 4x100 metri de ştafeta SUA, după modelul practicat în cazul declaraţiilor similare făcute de Marion Jones.
Afectaţi de declaraţiile lui Montgomery vor fi colegii săi de ştafetă, Maurice Greene, Jon Drummond, Bernard Williams, Brian Lewis şi Kenneth Brokenburr.
Chiar dacă nu a fost niciodată descoperit dopat, implicarea lui Montgomery în afacerea Balco, un scandal de dopaj cu steroizi, a dus la anularea tuturor rezultatelor obţinute de Montgomery începând cu anul 2001.
Antena3.ro

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close