Confesiunile unui puşcăriaş: Atletul Tim Montgomery a recunoscut că s-a dopat

26 Noi 2008   •   15:25
Confesiunile unui puşcăriaş: Atletul Tim Montgomery a recunoscut că s-a dopat
Fostul sprinter american Tim Montgomery, care se află în prezent în închisoare pentru trafic de heroină şi pentru fraudă bancară, a recunoscut că s-a dopat înaintea Jocurilor Olimpice din 2000 şi a declarat că nu merită medalia de aur cu ştafeta SUA de 4x100 m, obţinută la Sydney. ?Am luat testosteron şi am folosit un hormon de creştere de patru ori pe lună?, a dezvăluit Montgomery din închisoarea în care este încarcerat pentru nouă ani.
Această declaraţie ar putea să-i determine pe reprezentanţii Comitetului Olimpic Internaţional să retragă medaliile de aur obţinute în proba de 4x100 metri de ştafeta SUA, după modelul practicat în cazul declaraţiilor similare făcute de Marion Jones.
Afectaţi de declaraţiile lui Montgomery vor fi colegii săi de ştafetă, Maurice Greene, Jon Drummond, Bernard Williams, Brian Lewis şi Kenneth Brokenburr.
Chiar dacă nu a fost niciodată descoperit dopat, implicarea lui Montgomery în afacerea Balco, un scandal de dopaj cu steroizi, a dus la anularea tuturor rezultatelor obţinute de Montgomery începând cu anul 2001.
Antena3.ro

ExitPOLL
x close