Antena 3 Sport Alte sporturi Crichetul, recunoscut oficial ca sport de Comitetul Internaţional Olimpic

Crichetul, recunoscut oficial ca sport de Comitetul Internaţional Olimpic

12 Feb 2010   •   10:44
Crichetul, recunoscut oficial ca sport de Comitetul Internaţional Olimpic
Sursa foto: crichet

Comitetul Internaţional Olimpic a recunoscut definitiv statului de sport al crichetului într-o reuniune de joi de la Vancouver. Crichetul primise, deja, o recunoştere de doi ani în 2007, când CIO admisese Federaţia Internaţională de Crichet pentru a vedea cum îşi desfăşura aceasta activitatea. Oficialii din crichet speră, chiar, că în condiţiile recunoşterii sportului vor putea obţine şi includerea între probele de la Jocurile Olimpice din 2020.
De joi, lumea sportului cunoaşte o nouă disciplină oficială, crichetul. Sportul care le este cel mai drag britanicilor şi locuitorilor fostelor colonii ale acestora a primit titlul permanent de sport recunoscut de CIO, după ce a demonstrat că este orientat către tineret şi că luptă activ împotriva dopingului.
"Federaţia lor este acum una recunoscută de către noi, ceea ce înseamnă că le este permis să ia parte la evenimente ale CIO", a declarat directorul de comunicare, Mark Adams.
Dorinţa oficialilor din crichet de a include sportul lor pe lista probelor olimpice nu este, deloc, un succes garantat. În acelaşi timp, conducerile federaţiilor internaţionale de karate, golf sau baseball.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close