Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Performanţă istorică. CSM Bucureşti este prima echipă românească de volei feminin ce va juca o finală europeană

Performanţă istorică. CSM Bucureşti este prima echipă românească de volei feminin ce va juca o finală europeană

Performanţă istorică. CSM Bucureşti este prima echipă românească de volei feminin ce va juca o finală europeană
14 Mar 2016   •   09:07

CSM Bucureşti e prima echipă feminină din România care ajunge să joace o finală europeană, după ce a eliminat Bursa, 3-1 şi 3-0.

O echipă cu un buget de 4 milioane de euro, de 7-8 ori mai mare decât al bucureştencelor, Bursa a venit în Capitală hotărâtă să întoarcă rezultatul din tur, acel incredibil 3-1 pentru CSM.

Pe teren nu au jucat însă milioanele "başkanilor". Vedetele Bursei, voleibalistele plătite regeşte, cum ar fi sârboaica Jelena Nikolici, brazilianca Joyce Da Silva sau belgianca Frauke Dirickx, au fost eclipsate de trioul fenomenal al româncelor: Roxana Bacşiş - Jasna Majestorovici - Maria Karakaşeva, scrie GSP.

11 PUNCTE CONSECUTIVE

CSM avea nevoie de două seturi pentru a ajunge în finală. Echipa română a jucat însă la victorie, cu gândul la marea finală. Primul set a fost cel mai greu. Bursa a condus cu 13-8 şi presiunea se simţea deja.

A urmat însă la serviciu sârboiaca Jasna Majestorovici, care a reuşit ceva incredibil în voleiul de azi. A servit de 12 ori consecutiv, CSM întotcând rezultatul la un incredibil 19-13! Roxana Bacşiş a reuşit în tot acest timp 9 din cele 11 puncte, "falsul" CSM-ului fiind imposibil de oprit!

Cu moralul la pământ, turcoaicele nu au mai fost în stare de nimic. Au pierdut setul la 22 şi, deşi au început bine şi a doua parte a meciului, CSM a revenit iar pe turnantă. De această dată pe serviciul bulgăroaicei Maria Karakaşeva şi pe aceeaşi incredibilă Roxana Bacşiş. Setul s-a încheiat rapid la 14!

ZBOR SPRE FINALĂ

Cu calificarea adjudecată, gazdele au zburdat în setul 3. Şi l-au adjudecat tot la 14, după ce Georgiana Faleş a reuşit un blocaj de manual la sârboiaca Nikolici. Fetele au încins hora la mijlocul terenului, iar antrenorul italian Francois Salvagni e felicitat de toată lumea. Numit în februarie la cârma echipei, a reuşit un rezultat istoric. O calificare în care nu credea nici el.

×
Subiecte în articol: CSM Bucuresti
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close