Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Doliu în rugbyul românesc: A murit Mihai Wusek

Doliu în rugbyul românesc: A murit Mihai Wusek

Doliu în rugbyul românesc: A murit Mihai Wusek
24 Oct 2008   •   15:39

Unul dintre seniorii rugbyului românesc, Mihai Wusek a murit joi seara la vârsta de 70 de ani, în urma unei crize cardiace. Multiplu campion naţional şi european cu selecţionata stejarilor, Wusek va rămâne în memoria iubitorilor sportului cu balonul oval de la noi din ţară pentru meciurile memorabile făcute din postura de mijlocaş la grămada al Griviţei Roşii şi al României, dar şi pentru faptul că este unul dintre puţinii români campioni ai Franţei.
Înmormântarea va avea loc în Franţa, informează rugby.ro.
Mihai Wusek s-a născut în 1938 la Bucureşti. La vârsta junioratului, în 1954, debutează ca mijlocaş la grămadă la Clubul ?Locomotiva Griviţa Roşie?, ca trei ani mai târziu să se transfere la echipa de seniori. Cucereşte cu echipa bucureşteană 10 titluri de campion naţional, un titlu de campion european (1964) şi un loc II, tot în CCE (1961).
Din 1969 până în 1973 a jucat în Franţa la echipa de prima liga La Voulte Sportif, cucerind cu aceasta campionatul Franţei în 1969. În perioada 1973-1983 activează la echipa Chartres, devenind din 1985 antrenorul acestei echipe.
Wusek are în palmares 35 de prezenţe în echipa naţională a României şi 9 jocuri împotriva Franţei. Cu selecţionata Stejarilor a devenit triplu campion european (FIRA), fiind titular pe postul său timp de 10 ani. În urma acestei activităţi rugbystice a fost declarat Maestru emerit al sportului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close