Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Doliu în sportul băcăuan. Profesorul Vasile Ghenadi a murit 85 de ani

Doliu în sportul băcăuan. Profesorul Vasile Ghenadi a murit 85 de ani

Doliu în sportul băcăuan. Profesorul Vasile Ghenadi a murit 85 de ani
Sursa foto: Foto: sportbacau.ro
17 Iul 2016   •   17:56

Sportul băcăuan este în doliu. Profesorul Vasile Ghenadi s-a stins din viaţă la vârsta de 85 de ani, anunţă ProSport.

Născut pe 28 februarie 1931, Vasile Ghenadi a fost unul dintre cei mai apreciaţi slujitori ai învăţământului sportiv băcăuan şi naţional.

Toată formaţia sa profesională şi umană a stat sub semnul performanţei. A urmat cursurile primare (1937-1941) la fosta Şcoală de Băieţi Nr. 2 (azi, Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza”), pe cele gimnaziale (1941-1945) la Liceul Militar „Mihai Viteazul” din Timişoara, iar pe cele liceale (1945-1949)  la actualul Colegiu Naţional „Ferdinand I” din Bacău. Între 1949 şi 1953 a studiat la Institutul de Cultură Fizică şi Sport din Bucureşti.

A predat educaţia fizică şi sportul, a fost inspector şcolar şi director al Şcolii Sportive, după care a dezvoltat o remarcabilă carieră universitară: lector, conferenţiar şi profesor la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău. În cadrul facultăţii de profil, a deţinut funcţiile de şef de catedră şi de secretar ştiinţific. A fost membru în Senatul aceleiaşi universităţi. Este membru fondator al specializărilor educaţie fizică şi sport (1964) şi kinetoterapie (1992).

Echipa de volei fete de la Clubul Sportiv Şcolar Bacău l-a avut antrenor (1983-1990), câştigând de patru ori titlul de campioană naţională la categoria juniori, ca şi echipa de volei feminin „Ştiinţa” Bacău, divizia B+A1. În calitate de consilier tehnic la Club „Ştiinţa” A1, a reuşit ca echipa să fie de trei ori campioană naţională şi de două ori să obţină Cupa României.

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close