Antena 3 Sport Alte sporturi Eduard Irimia, după fiasco-ul din gala Superkombat: Am fost înșelați

Eduard Irimia, după fiasco-ul din gala Superkombat: Am fost înșelați

14 Dec 2015   •   14:53
Eduard Irimia, după fiasco-ul din gala Superkombat: Am fost înșelați

Eduard Irimia, președintele Superkombat, susține că a fost înșelat de agenții americanului Maurice Jackson, autorul unei prestații penibile în meciul cu Cătălin Moroșanu în gala disputată sâmbătă de la Torino, se arat într-un comunicat, citat de Agerpres.

În main event-ul galei Superkombat de la Torino, urmărit de peste 5.000 de spectatori, Cătălin Moroșanu l-a învins prin descalificare pe americanul Jackson, care însă a căzut la podea după primul pumn, acuzând că a fost lovit în ceafă. Imaginile au făcut înconjurul lumii, iar oamenii din kickbox s-au revoltat văzând atitudinea lui Jackson, care a fost suspendat pe viață din Superkombat și i-a fost anulată bursa de meci.

Eduard Irimia susține că a fost înșelat de agenții americanului Maurice Jackson atunci când a fost semnat contractul pentru meciul împotriva lui Cătălin Moroșanu, aceștia prezentându-i un palmares fals, iar din această iarnă va merge personal peste Ocean pentru a organiza selecții pentru sportivii americani.

''Din păcate, am fost înșelați de agenții americanului, care ne-au transmis un palmares de 31 de victorii și o singură înfrângere. Fiind o gală de final de an, ne-am dorit ceva spectaculos, iar cu excepția evoluției penibile a lui Jackson, consider că a fost un eveniment reușit, iar pentru asta trebuie să mulțumim partenerului local Logistic East Food. Fiind prezenți și pe televiziunile de peste Ocean, aveam nevoie și de un american. Jackson avea meciuri în Glory și Bellator, a luptat în trecut și pentru K-1 în Las Vegas. Pe internet, am găsit doar meciul din Glory. E masiv, a fost jucător profesionist de baschet, avea o poveste. Nu ne-am imaginat vreodată că așa ceva se va întâmpla. Cred că a fost speriat atunci când a văzut atmosfera din sală și determinarea lui Moroșanu, altfel nu îmi pot explica. La final, el a acuzat că a fost lovit în ceafă și de aceea nu s-a putut ridica. Am decis să-l suspendăm pe viață, trăgând astfel un semnal de alarmă și pentru alți promotori, să putem evita astfel de situații care nu fac bine sportului'', a declarat Irimia.

Promotorul român a anunțat că de la începutul lui ianuarie va merge în Statele Unite ale Americii, acolo unde va începe selecțiile pentru noul sezon Superkombat.

"Ray Sefo a văzut ce s-a întâmplat și m-a sunat. Pentru că oricum vom intra pe piața americană din 2016, voi pleca de urgență în SUA și împreună cu partenerii locali vom căuta sportivi noi. Cu siguranță, Jackson nu trebuie să fie imaginea kickboxului american. Iar de acum, e promisiune, în main event, nu vor mai lupta decât sportivi care au avut în trecut cel puțin un meci câștigat în Superkombat" mai afirmat Irimia, care a adăugat că Moroșanu va fi unul dintre sportivii care îi vor testa pe americani în cadrul selecțiilor.


De altfel, șeful Superkombat a hotărât ca prima gală Superkombat din circuitul World Grand Prix Series, programată pentru 26 martie, să aibă loc chiar în SUA.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close