Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Franţa a învins Ţara Galilor cu 9-8 şi s-a calificat în finala Cupei Mondiale de rugby

Franţa a învins Ţara Galilor cu 9-8 şi s-a calificat în finala Cupei Mondiale de rugby

Franţa a învins Ţara Galilor cu 9-8 şi s-a calificat în finala Cupei Mondiale de rugby
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    15 Oct 2011   •   14:30

Franţa câştigat prima semifinală a Cupei Mondiale de rugby din Noua Zeelandă, 9-8 cu Ţara Galilor, şi va fi prezentă pentru a treia oară în ultimul act al competiţiei, „cocoşii” fiind învinşi de fiecare dată în precedentele apariţii în finală, în 1987 şi în 1999.

 
Pe Eden Park din Auckland, Franţa a profitat de eliminarea căpitanului galez Sam Warburton şi de cele trei lovituri de pedeapsă reuşite de Morgan Parra pentru a se impune, în ciuda unei evoluţii neconvingătoare. Echipa Ţării Galilor se poate considera ghinionistă, Stephen Jones lovind bara în încercarea de a transforma singurul eseu al partidei, marcat de Mike Phillips în repriza a doua, în timp ce James Hook a ratat exasperant în primele 40 de minute.
 
La finalul întâlnirii, căpitanul francezilor, Thierry Dusautoir, a recunoscut că el şi colegii săi nu au făcut cel mai bun joc: „Astăzi am câştigat datorită apărării noastre. Nu am evoluat aşa cum ne-am fi dorit, dar am pus foarte mult suflet”.
 
De cealaltă parte, galezii consideră că eliminarea din minutul 23 a căpitanului Sam Warburton a făcut diferenţa în final. „Când Sam a primit cartonaşul roşu, meciul s-a schimbat puţin, am fost nevoiţi să jucăm un altfel de rugby. În repriza a doua a fost şi mai dificil, chiar dacă am dat totul”, a explicat Gethin Jenkins.
 
Cea de-a doua finalistă a Cupei Mondiale de rugby se va decide duminică, atunci când, tot la Auckland, Noua Zeelandă va întâlni Australia.
 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close