Antena 3 Sport Alte sporturi Gimnastică aerobică: România, locul 3 pe națiuni la Mondiale, bronz duminică în proba de grup

Gimnastică aerobică: România, locul 3 pe națiuni la Mondiale, bronz duminică în proba de grup

19 Iun 2016   •   14:27
Gimnastică aerobică: România, locul 3 pe națiuni la Mondiale, bronz duminică în proba de grup
Sursa foto: Foto: Agerpres

România a încheiat Campionatele mondiale de gimnastică aerobică de la Incheon (Coreea de Sud) obținând duminică o nouă medalie, de bronz, în proba de grup (Gabriel Bocser, Bianca Gorgovan, Lucian Săvulescu, Lavinia Panaete, Dacian Barna), după China și Italia.

Cu acest trofeu, delegația României a încheiat competiția supremă a acestei discipline pe un excepțional loc 3 pe națiuni, cu o medalie de aur, cucerită de constănțeanca Oana Corina Constantin, una de argint, în proba pe echipe, și una de bronz, la grup. De asemenea, sportivii români prezenți la Incheon au ocupat locul 4 în finala la trio (Lucian Săvulescu, Lavinia Panaete, Dacian Barna), locul 5 la dance aerobic (Anca Surdu, Mădălina Cioveie, Andreea Bogati, Alexandra Oprea, Andreea Darie, Laura Cristache, Denisa Ganea, Bianca Becze), precum și, duminică, locul 6 la perechi (Lavinia Panaete, Dacian Barna).

În clasamentul final pe națiuni, pe primul loc s-a situat China, cu 6 medalii (2 de aur, 3 de argint și 1 de bronz), urmată de țara gazdă, Coreea de Sud 3 (2-0-1), treapta a treia a podiumului fiind ocupat de România 3 (1-1-1). Iată ierarhia pe medalii în continuare: 4. Italia 2 (1 — 1 — 0) și Japonia 2 (1 — 1 — 0), 6. Franța 2 (1 — 0 — 1), 7. Ungaria 2 (0 — 2 — 0), 8. Rusia 2 (0 — 0 — 2), 9. Mexic 1 (0 — 0 — 1) și Mongolia 1 (0 — 0 — 1).

 

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close