Antena 3 Sport Alte sporturi Halterofilul rus Oleg Perepetchenov, deposedat de medalia câştigată la Jocurile Olimpice din 2004

Halterofilul rus Oleg Perepetchenov, deposedat de medalia câştigată la Jocurile Olimpice din 2004

de M.T.    |    13 Feb 2013   •   11:21
Halterofilul rus Oleg Perepetchenov, deposedat de medalia câştigată la Jocurile Olimpice din 2004

Comitetul Internaţional Olimpic a decis, marţi, să retragă medalia de bronz pe care halterofilul rus Oleg Perepetchenov a câştigat-o la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, la categoria +77 kg, după ce în eşantionul său antidoping de la acea vreme au fost descoperite substanţe dopante.

Decizia vine după ce, în luna mai, CIO a solicitat reanalizarea a o sută de eşantioane din totalul de peste 3.000 prelevate în timpul Olimpiadei de vară din 2004.

Pe 10 august, în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra, CIO a dezvăluit că şase dintre eşantioanele reanalizate au prezentat rezultate suspecte.

Perepetchenov, al cărui palmares cuprinde două titluri europene şi două medalii de argint la campionatele mondiale, a devenit al cincilea medaliat olimpic de la Atena care este descalificat.

Înaintea sportivului rus, ucraineanul Yuriy Bilonog a pierdut titlul la aruncarea greutăţii, belarusul Ivan Tsikhan argintul la aruncarea ciocanului, în timp de Irina Yatchenko (Belarus, aruncarea discului) şi Svetlana Krivelyova (Rusia, aruncarea greutăţii) au rămas fără medaliile de bronz.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close