Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Victorie dramatică pentru HCM Baia Mare în Liga Campionilor: 20-19 cu Thuringer HC

Victorie dramatică pentru HCM Baia Mare în Liga Campionilor: 20-19 cu Thuringer HC

Victorie dramatică pentru HCM Baia Mare în Liga Campionilor: 20-19 cu Thuringer HC
Sursa foto: Foto arhiva Agerpres
10 Noi 2013   •   20:29

Vicecampioana României la handbal feminin HCM Baia Mare a învins, duminică, pe teren propriu, campioana Germaniei, Thuringer HC, cu scorul de 20-19 (10-11), în penultimul meci din grupa A a Ligii Campionilor.
   
Potrivit Agerpres, vicecampioana României a controlat prima repriză în cea mai mare parte, a condus cu 3-1 (min. 8) și 6-4 (15), ratând apoi șansa de a se desprinde la trei goluri, din cauza unui 7 metri irosit de Marin (15). Thuringer a revenit, a egalat și chiar a trecut la conducere, 7-8 (24), dar apoi HCM a făcut 9-8 și 10-9, însă nu a gestionat cum trebuie finalul de repriză și la pauză oaspetele aveau avantaj, 10-11. În repriza secundă, cu portăriţa Paula Ungureanu în mare formă, HCM a reușit să revină la cârmă și a condus cu 15-12 (min. 40). Echipa antrenată de Costică Buceschi a avut o perioadă foarte bună de circa zece minute (44-54) în care HCM a înscris trei goluri (ratând și un 7 metri — Rudics), iar oaspetele au marcat un singur gol, scorul ajungând la 19-14 (min. 54).

Finalul a fost dramatic, pentru că băimărencele au avut o cădere neaşteptată, soldată cu patru goluri consecutive ale oaspetelor. La scorul de 19-18 (59), Ghionea a interceptat o minge şi a scăpat pe contraatac marcând golul victoriei. HCM s-a impus la limită, 20-19, obținând a doua victorie din grupă graţie căreia trece pe locul al treilea, cu șanse de a-l păstra până la final. Acesta fapt ar fi sinonim cu calificarea în Cupa Cupelor.

Au evoluat echipele:

HCM: Paula Ungureanu — Aneta Pîrvuț (1 gol), Andrada Maior Pașca (1), Ioana Laura Oltean, Melinda Geiger (1), Oana Bondar, Gabriella Szucs (1), Jenica Rudics (3), Diana Puiu (1), Luciana Marin (10), Timea Tătar (1), Teodora Diniș Vârtic, Renata Ghionea (1). Antrenor: Costică Buceschi.

Thuringer HC: Jana Krause, Maike Marz — Nadja Nadgornaja (7), Sonja Frey (4), Ana Gros, Danick Snelder, Iveta Luzumova (2), Katrin Engel (1), Franziska Mietzner, Lydia Jakubisova (1), Kerstin Wohlbold (1), Alexandrina Cabral Barbosa (3). Antrenor: Herbert Muller.

Arbitri: Nenad Krstic, Peter Ljubic (ambii din Slovenia); Delegat EHF: Reto Morell (Elveția)

În ultimele jocuri, HCM Baia Mare va întâlni în deplasare pe Gyori Audi ETO KC, în data de 16 noiembrie, iar Thuringer HC va înfrunta pe Hypo pe 17 noiembrie.

×
Subiecte în articol: Handbal
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close