Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Joe Calzaghe, campion mondial la semi-grea- 46 de meciuri fără înfrângere în boxul profesionist (VIDEO)

Joe Calzaghe, campion mondial la semi-grea- 46 de meciuri fără înfrângere în boxul profesionist (VIDEO)

Joe Calzaghe, campion mondial la semi-grea- 46 de meciuri fără înfrângere în boxul profesionist (VIDEO)
09 Noi 2008   •   16:17

Boxerul galez Joe Calzaghe este numit acum cel mai bun boxer din lume, după ce a obţinut cea de-a 46-a victorie din cariera sa şi nici o înfrângere.
Boxerul de 36 de ani a ajuns sâmbătă la Madison Square Garden din New York pentru a-şi îndeplini un vis: acela de câştiga un meci în ?casa boxului?. Acesta îşi apăra titlul la categoria semigrea în faţa deţinătorului de opt ori a centurii Roy Jones Jr. Acum, după o carieră de 15 ani, Calzaghe intră în elita boxerilor care nu au pierdut vreun meci.
Calzaghe crede că astfel le-a răspuns criticilor, cu o victorie la puncte obţinută în unanimitate din partea celor trei arbitri- 118 la 109. Galezul a câştigat 11 din cele 12 runde, dupa ce in runda I a fost trimis la podea, dar îşi păstrează titlul obţinut în aprilie în faţa lui Bernard Hopkins in Las Vegas. Statistica arată clar: Calzaghe a trimis 985 de lovituri, în timp ce Jones doar 475.
?Sunt copleşit în acest moment. Mi-a luat opt ani să am o luptă pentru unificarea titlurilor. Doream să arat tuturor că sunt un adevărat campion.
Acum trei ani, Calzaghe boxa în meciuri prin săli mici, cu dese accidentări şi era refuzat de la partidele importante. Totul s-a schimbat după ce a obţinut prima unificare a categoriei supermijlocie împotriva lui Jeff Lacy în 2006. Apoi s-a văzut în faţa unor boxeri cu care nu dorea să lupte, până a pus piciorul în prag. A urmat meciul cu rivalul său la categoria super-mijlocie Mikkel Kessler.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close