Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Leonard Doroftei îşi va face şcoală de box

Leonard Doroftei îşi va face şcoală de box

Leonard Doroftei îşi va face şcoală de box
Sursa foto: leonard doroftei
11 Apr 2009   •   15:24

Leonard Doroftei s-a hotărât să îşi facă o şcoală de box în România. Fostul campion mondial se va asocia cu Titi Tudor, fostul său antrenor pentru a deschide o şcoală la Bărcăneşti. ,,Am ales acest loc pentru că acolo este o pepinieră bună de boxeri. Cu siguranţă în toamnă o vom inaugura. Ea va purta numele meu şi va avea sediul la intrarea în Ploieşti, în localitatea Bărcăneşti, funcţionând în cadrul Liceului Agricol. La început vom avea doar 15 locuri disponibile, pentru copii cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani. O să am o clasă de box, unde există sală, cantină şi tot ce mai trebuie unei şcoli de box?, a declarat Doroftei, citat de Cotidianul.
?Eu cu Titi vom face selecţiile din rândul pugiliştilor juniori din toată ţara, însă în perioada şcolarizării, aceştia vor avea dublă legitimare, iar la încheierea stagiului vor reveni la clubul de provenienţă. Abia aştept să pun în practică ceea ce am învăţat de-a lungul anilor?, a precizat Doroftei, care a mai completat: ?Dacă va fi nevoie, voi sprijini şi eu această şcoală din punct de vedere material. Însă momentan nu avem nevoie deoarece am primit sprijin de la nişte oameni care vor să ne ajute să facem treabă aici. Ne ajută domnul Petre Roman, care a dat bani şi ne ajută şi investeşte bani. Ne-a ajutat foarte mult şi primarul din Bărcăneşti, care ne-a pus la dispoziţie şcoala?.


Doroftei este născut la Ploieşti şi a început boxul destul de târziu-la 14 ani. Între 1986 -1988, a câştigat toate titlurile la juniori. În anii 1992, 1993, 1994, 1996, şi 1997 a luat titlul la seniori. La Olimpiada de la Barcelona a obţinut bronzul, ca şi la Atlanta. Campion Mondial a devebit în 1995, pentru ca următorii doi ani să fie campion european. Ca amator are un palmares de 238 de victorii şi 15 înfrângeri.
În 1997, Doroftei a devenit boxer profesionist, semnând cu clubul canadian Interbox. În ianuarie 2002 obţine titlul WBA. Are un record de 22 de victorii, o înfrângere şi un egal.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: leonard doroftei campion mondial
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close