Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Medalii de aur la "masa albă". China a câştigat la patinaj pe pistă scurtă, 3.000 de metri

Medalii de aur la "masa albă". China a câştigat la patinaj pe pistă scurtă, 3.000 de metri

Medalii de aur la "masa albă". China a câştigat la patinaj pe pistă scurtă, 3.000 de metri
Sursa foto: Meng Wang
25 Feb 2010   •   15:48

Echipa Chinei de ştafetă la patinaj-viteză a câştigat titul olimpic la proba de 3.000 de metri la Vancouver într-un mod mai puţin obişnuit. Sportivele chineze nu încheiaseră concursul pe primul loc în primă instanţă, dar reprezentatele Coreei de Sud au fost descalificate. Motivul a fost acela că o coreeancă a împiedicat-o pe o adversară să primească ştafeta, dezavantajând astfel echipa Chinei.
Decizia organizatorilor de a descalifica echipa Coreei de Sud, formată din Ha-Ri Cho, Min-Jung Kim, Eun-Byul Lee şi Seung-Hi Park, le-a picat excelent chinezoaicelor Linlin Sun, Meng Wang, Hui Zhang, Yang Zhou. Timpul acestora din urmă a fost 4:06.610, suficient pentru un nou record mondial după descalificarea coreencelor, potrivit BBC Sport.
Medaliile de argint şi de bronz la 3.000 de metri, pe pistă scurtă, au fost obţinute de echipele Canadei şi Statelor Unite, care au înregistrat timpi de 4:09.137 şi, respectiv, 4:14.081.
Recordul mondial corectat de echipa Chinei aparţinea tot acesteia, şi era de 4:07.179, stabilit în 2008 la Salt Lake City.
"Nu am fost surprinsă deoarece pe pista scurtă se poate întâmpla orice. Eu accept orice decizie a arbitrilor. Am condus în prima jumătate a ştafetei şi Zhou a condus în a doua jumătate. Toată lumea a fost calmă în timpul cursei şi sunt foarte mândră de ele", a declarat Meng Wang, una dintre sportivele medaliate, potrivit sursei citate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: China jo 2010
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close