Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Noua Zeelandă a învins Franţa în derbyul grupei A de la Cupa Mondială de rugby

Noua Zeelandă a învins Franţa în derbyul grupei A de la Cupa Mondială de rugby

Noua Zeelandă a învins Franţa în derbyul grupei A de la Cupa Mondială de rugby
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    24 Sep 2011   •   18:42

Noua Zeelandă şi-a păstrat punctajul maxim de la Cupa Mondială de rugby, competiţie a cărei gazdă este, după ce a învins în derbyul grupei A echipa Franţei, scor 37-17.

 
All-Blacks au câştigat şi bonusul ofensiv, marcând cinci eseuri, prin Israel Dagg, de două ori, Adam Thomson, Cory Jane şi Sonny Bill Williams, în timp ce Dan Carter a reuşit 12 puncte, din trei transformări, o lovitură de pedeapsă şi un drop.gol.
 
Richie McCaw, căptanul Noii Zeelande, a sărbătorit astfel în cel mai bun mod meciul 100 în echipa naţională, iar la final a avut doar cuvinte de laudă pentru coechipierii săi: „La început, a trebuit să facem faţă atacurilor francezilor şi sunt mândru de felul în care băieţii au făcut-o. Felul în care ne-am apărat în primele 10 minute a dat tonul pentru restul meciului, iar atunci când am avut ocazia, am pus puncte pe tabelă”.
 
La fel de încântat a fost şi tehnicianul gazdelor, Graham Henry, care le-a acordat elevilor săi „nota 8 din 10” pentru evoluţia din meciul desfăşurat la Auckland.
 
Francezii au înscris doar două eseuri, prin Maxime Mermoz şi Francois Trinh-Duc, Dimitri Yachvili contribuind cu două transformări şi o lovitură de pedeapsă la zestrea de puncte a „cocoşilor”.
 
„Am făcut prea multe greşeli. Trebuie să muncim la mult şi să învăţăm ceea ce este necesar din acest meci. Mulţumim suporterilor care au venit să ne încurajeze şi le promitem că data viitoare ne vom descurca mai bine”, a spus căpitanul învinşilor, Thierry Dusautoir.
 
În clasamentul grupei A, Noua Zeelandă are 15 puncte, iar Franţa se află pe locul 2, cu 10 puncte. Ambele echipe mai au de jucat o singură partidă, împotriva canadei, respectiv a echipei din Tonga.
 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close