Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Medicamentul interzis, Meldonium, a mai făcut o victimă în Rusia: "Sunt pur şi simplu şocată"

Medicamentul interzis, Meldonium, a mai făcut o victimă în Rusia: "Sunt pur şi simplu şocată"

Medicamentul interzis, Meldonium, a mai făcut o victimă în Rusia: "Sunt pur şi simplu şocată"
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Mar 2016   •   23:22

Concurentă în proba de bob la Olimpiada de la Soci din 2014, sportiva rusă Nadejda Sergeeva a fost depistată pozitiv cu Meldonium, notează agenţia Reuters.

Sergeeva, care a terminat pe locul 16 în proba de bob două persoane, alături de partenera sa, Nadejda Paleeva, se alătură altor 100 de sportivi depistaţi pozitiv. Cel mai important nume este jucătoare de tenis Maria Şarapova, de cinci câştigătoare de Grand Slam.

"Sunt pur şi simplu şocată de această veste, pentru că ştiu sigur că am luat acest medicament numai la sfârşitul anului trecut, strict în conformitate cu instrucţiunile medicilor de la Agenţia Federală Medico-biologică, precum şi sub îndrumarea cardiologilor. Desigur, atât medicii care mi-au prescris substanta, cât şi eu însumi, eram sută la sută că Meldonium va sta numai în organism timp de două sau trei zile şi apoi nu aş mai fi avut probleme", a declarat sportiva de 28 de ani pentru agenţia de ştiri Reuters.

Cel puţin 11 dintre sportivi sunt ruşi, printre care patinatoarea artistică Ekaterina Bobrova şi campion mondial la patinaj viteză Pavel Kulizhnikov. Meldonium s-a adăugat la lista substanţelor interzise de la 1 ianuarie 2016.

 

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close