Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Oraşul Munchen îşi doreşte organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022

Oraşul Munchen îşi doreşte organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022

Oraşul Munchen îşi doreşte organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022
de M.T.    |    30 Sep 2013   •   20:36

Oraşul Munchen doreşte să candideze pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, a anunţat, luni, Confederaţia sporturilor olimpice germane (DOSB), potrivit Agerpres.

Capitala Bavariei a fost gazda JO de vară în 1972 şi, dacă va primi organizarea evenimentului din 2022, va deveni primul oraş care găzduieşte atât Olimpiada de vară, cât şi pe cea de iarnă.

Autorităţile oraşului bavarez care au eşuat în cursa pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2018, pierdute în favoarea staţiunii sud-coreeane Pyeongchang.

Candidatura oficială a oraşului Munchen ar putea fi anunţată imediat după referendumul pe această temă care va avea loc pe data de 10 noiembrie.

Termenul limită pentru depunearea candidaturii la CIO este 14 noiembrie.

În cadrul referendumului din 10 noiembrie, membrii comunităţilor din Munchen şi Garmisch-Partenkirchen, precum şi cei din regiunile Berchtesgardener şi Traunstein, vor fi invitaţi să se exprime în legătură cu oportunitatea organizării Olimpiadei din 2022.

La precedenta candidatură, capitala Bavariei s-a confruntat cu mai multe obstacole din partea rezidenţilor din Garmich şi a unor organizaţii de mediu, precum şi din partea Partidului Verzilor, legate de impactul competiţiei asupra zonelor respective.

Cu excepţia oraşului Almatîi din Kazahstan, nu mai există în acest moment nicio altă candidată oficială, dar este posibil ca Polonia, Ucraina, Spania şi Norvegia să se înscrie în această cursă.

Noul preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic, germanul Thomas Bach, s-a numărat printre responsabilii candidaturii muncheneze pentru ediţia din 2018, iar influenţa sa ar putea fi hotărâtoare în desemnarea gazdei competiţiei din 2022.

×
Subiecte în articol: munchen cio JO de iarna candidatura
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close