Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Pavlik nu mai vrea să lupte cu Bute: „Nu mă bat pe alune cu un stângaci!”

Pavlik nu mai vrea să lupte cu Bute: „Nu mă bat pe alune cu un stângaci!”

Pavlik nu mai vrea să lupte cu Bute: „Nu mă bat pe alune cu un stângaci!”
de M.T.    |    03 Aug 2011   •   15:38

Kelly Pavlik a anunţat că renunţă la meciurile cu Darryl  Cunningham şi Lucian Bute care ar fi trebuit să aibă loc în acest an, lupta cu pugilistul român fiind programată pentru 5 noiembrie. Deşi americanul nu a oferit nicio explicaţie pentru decizia sa, se pare că acestea sunt de natură financiară.

Nu merg să lupt cu un stîngaci pe alune”, ar fi spus boxerul de 29 de ani unor apropiaţi.

Kelly a auzit că lui Mikkel Kessler i s-au oferit 3,5 milioane de dolari pentru a se bate cu Lucian Bute. Lui nu i s-au propus decât 1,3 milioane de dolari. Acesta ar putea fi unul dintre motive”, a explicat un apropiat al lui Pavlik pentru presa din Franţa, conform Gazetei Sporturilor.

Preşedintele Interbox, Jean Bedard, a infirmat însă această variantă şi consideră că decizia pugilistului este de natură personală.

Avem o înţelegere cu clubul Top Rank, totul era reglat. Mai rămânea ca Pavlik să câştige meciul de pe 6 august (împotriva lui Darryl  Cunningham - n.r.), iar confirmarea partidei cu Bute ar fi trebuit să aibă loc în direct pe Showtime. Când am auzit această ştire, am crezut că este o glumă. Noi ne pregăteam să mergem să vedem meciul americanului, în Ohio. Informaţia legată de partea financiară este eronată. I-am făcut o ofertă mai bună decât lui Kessler. Cred că decizia acestuia are legătură cu problemele personale decât cu faptul că nu ar vrea să lupte cu Lucian”, a spus Bedard pentru 24H.ca.

Refuzul lui Pavlik i-a luat prin surprindere şi pe membrii clubului Top Rank, pentru care luptă pugilistul clasat pe locul 5 în clasamentul categoriei supermijlocie.

Cei de la Top Rank sunt foarte dezamăgiţi de decizia pe care a luat-o Kelly Pavlik, aceea de a renunţa să-şi relanseze cariera. Echipa sa ne-a prezentat strategia în momentul în care acesta a decis să revină în activitatea competiţională, iar noi am făcut în aşa fel încât totul să iasă cum trebuie. Totul a început în mai, cînd a luptat cu Alfonso Lopez, iar acum urma meciul cu Darryl Cunningham. Se pare că Pavlik a deviat de la plan”, a declarat Todd duBoef, preşedintele Top Rank, pentru USA Today.

În aceste condiţii, Lucian Bute are dificultăţi în tentativa de a-şi găsi un nume important împotriva căruia să boxeze pe 5 noiembrie. Danezul Mikkel Kessler se află în discuţii pentru o luptă cu Robert Stieglitz, deţinătorul centurii în versiunea WBO, în timp ce Andre Ward şi Carl Froch, boxerii situaţi în spatele românului în topul de la supermijlocie, se vor bate pe 29 octombrie în finala Supe Six, într-un meci pentru unificarea titlurilor de la WBC şi WBA.

Cel mai probabil adversar pentru Bute pare a fi Glen Johnson, care a pierdut pe 6 iunie meciul pentru titlul mondial WBC cu Carl Froch, o altă variantă fiind Arthur Abraham, care în ultima sa apariţie în ring, pe 14 mai, a fost învins de Andre Ward.

Ne pare rău de decizia pe care care a luat-o Pavlik. Totul era pregătit, era o oportunitate imensă pentru Lucian să-şi testeze forţele înainte provocării din 2012. Pentru noi, cel mai important este să pregătim un program care să-l ajute pe Bute în vederea meciului pentru unificarea centurilor”, a conchis Jean Bedard, preşedintele Interbox.

×
Subiecte în articol: Lucian Bute Montreal
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close