Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Perechea Savchenko-Szolkowy a luat aurul la CE de patinaj artistic de la Helsinki (VIDEO)

Perechea Savchenko-Szolkowy a luat aurul la CE de patinaj artistic de la Helsinki (VIDEO)

Perechea Savchenko-Szolkowy a luat aurul la CE de patinaj artistic de la Helsinki (VIDEO)
Sursa foto: Patinaj artistic
22 Ian 2009   •   14:32

Germanii Aliona Savchenko şi Robin Szolkowy au câştigat, miercuri, medaliile de aur în competiţia de perechi de la Campionatul European de patinaj artistic, care se desfăşoară în această perioadă la Helsinki, în Finlanda. Cei doi au început concursul din postura de campioni en-titre şi au reuşit să îşi câştige şi în acest an concursul, graţie unui punctaj incredibil,de 199,07.
A doua poziţie a podiumului a fost ocupată de reprezentanţii Federaţiei Ruse, Yuko Kawaguchi şi Alexander Smirnov, care nu reuşiseră decât un loc trei în 2008. Astfel, cu un punctaj de 182,77, ei au reuşit să se claseze mai bine cu o poziţie faţă de anul trecut, deşi sentimentul ratării aurului îi va face, probabil, să nu se poată bucura pe deplin de asceastă performanţă.
"Am câştigat această bătălie. Suntem foarte fericiţi datorită acestei performanţe. Singurul lucru care mă deranjează este că nu mi-au ieşit toate execuţiile exact aşa cum mi-aş fi dorit.", a declarat Szolkowy pentru site-ul oficial al competiţiei.
Campionatul European de patinaj artistic are programată şi o probă de dans pe greaţă, competiţie care va fi lipsită de participarea perechii ruse Oksana Domnina/Maxim Şabalin. Din păcate, ei au trebuit să se retragă de la competiţia din acest an din cauza unei accidentări pe care patinatorul rus a suferit-o la genunchiul stâng, la care suferise mai multe intervenţii chirurgicale de-a lungul carierei, conform Mediafax.
Concursul de dans pe gheaţă a avut parte şi de un eveniment amuzat. Ekaterina Rubleva, o dansatoare de top în vârstă de 23 de ani, a fost victima unui incident amuzat în timpul unei piruete pe care o efectua cu partenerul său, Ivan Shefer. În tipul dansului, spre final, partea de sus a rochiei acesteia s-a dat, pur şi simplu, la o parte, dezgolindu-i sânul drept. În ciuda acestei întâmplări, tânăra dansatoare a continuat să zâmbească de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Priveliştea oferită de Rubleva nu i-a impresionat, însă, pe arbitri, aceştia acordând perechii din Federaţia Rusă doar locul al 12-lea.
Iată cum s-a produs amuzanta întâmplare:

Foto: www.flickr.com
Antena3.ro

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close