Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Putin l-a demis pe vicepreşedintele Comitetului Olimpic Rus, din cauza problemelor de la complexul de sărituri cu schiurile

Putin l-a demis pe vicepreşedintele Comitetului Olimpic Rus, din cauza problemelor de la complexul de sărituri cu schiurile

Putin l-a demis pe vicepreşedintele Comitetului Olimpic Rus, din cauza problemelor de la complexul de sărituri cu schiurile
de M.T.    |    07 Feb 2013   •   14:07

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a concedita pe unul dintre cei mai importanţi oameni care se ocupă de organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Sochi din 2014, cu exact un an înainte de debutul acestora.

Akhmed Bilalov, vicepreşedintele Comitetului Olimpic Rus, a fost demis după ce nu a reuşit să termine construcţia complexului în care se vor desfăşura concursurilor de sărituri cu schiurile la JO de anul viitor.

Construcţia locaţiei ar fi trebuit să se încheie încă din 2011, dar o serie de probleme şi întârzieri a amânat momentul până în luna iulie a acestui an.

Potrivit AFP, Putin s-a ocupat personal să afle cine este de vină pentru această situaţie, iar Bilalov a fost găsit responsabil.

„Oamenii care nu pot îndeplini asemenea obligaţii nu pot conduce mişcarea olimpică din ţara noastră”, a spus vicepremierul Dmitry Kozak.

Nu este prima oară când un personaj important în organizarea Jocurilor de la Sochi îşi pierde slujba pentru că nu reuşeşte să-şi îndeplinească obligaţiile.

În 2010, primarul oarşului de la Marea Neagră, Antatoly Pakhomov, l-a concediat pe arhitectul-şef Oleg Sheveyjo pentru „indiferenţă ţi incompetenţă” în încercarea acestuia de construi majoritatea locaţiilor înainte de Jocuri.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Sochi se vor desfăşura în perioada 7-23 februarie 2014.


×
Subiecte în articol: Vladimir Putin demitere JO de iarna
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close