Antena 3 CNN Sport Alte sporturi România a câştigat două medalii de bronz la CM de scrimă

România a câştigat două medalii de bronz la CM de scrimă

România a câştigat două medalii de bronz la CM de scrimă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    14 Oct 2011   •   09:30

Ana Maria Brânză şi Anca Măroiu au obţinut medaliile de bronz în proba feminină de spadă din cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă care se desfăşoară la Catania (Italia).

 
Cele două sportive din România au ajuns până în semifinale, acolo unde au fost învinse de chinezoaicele Yujie Sun şi Na Li.
 
Ana Maria Brânză a trecut, pe rând, de Caterin Aranguiz Bravo (Chile, 15-10), Rosella Fiamingo (Italia, 15-14), Bianca del Carretto (Italia, 6-5) şi de Monika Sozanska (Germania, 15-11) înainte de a o înfrunta în semifinale pe Yujie Sun, care eliminase anterior o altă reprezentantă a României, Simona Alexandru.
 
Chinezoaica de 19 ani a condus în permanenţă, însă niciodată la o diferenţă mai mare de două tuşe. La scorul 14-12 în favoarea asiaticei, Ana Maria a reuşit să revină şi să egaleze, însă Sun a avut ultimul cuvânt şi s-a impus cu 15-14, românca rămânând doar cu satisfacţia medaliei de bronz, a doua din cariera sa, după cea din 2002.
 
Anca Măroiu a avut un parcurs în care le-a învins pe Malgorzata Stroka (Polonia, 15-12), Anna Sivkova (Rusia, 11-10), Tiffany Geroudet (Elveţia, 12-11) şi Lam Shin (Coreea de Sud, 15-10), dar a pierdut dramatic în penultimul act în faţa lui Na Li. Deşi cele două sportive au încheiat la egalitate, scor 13-13, chinezoaica a avut câştig de cauză la prioritate, pentru că, atunci când s-a acordat minutul de prelungire, aceasta se afla în atac.
 
Pentru Anca Măroiu, medalia obţinută în Sicilia este prima din carieră la un Campionat Mondial.
 
Medalia de aur a probei de spadă a fost câştigată de Na Li, care a învins-o în finală pe Yujie Sun.
 
Ana Maria Brânză şi Anca Măroiu, alături de Simona Alexandru şi Loredana Iordăchioiu vor încerca duminică să-şi apere titlul mondial la echipe câştigat în 2010. Pentru a-şi asigura un loc la Jocurile Olimpice din 2012, fetele noastre au nevoie să se claseze pe unul din primele patru locuri. 
 

×
Subiecte în articol: România Catania Ana Maria Branza
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close