Antena 3 CNN Sport Alte sporturi România a fost refuzată în Turneul celor 6 Naţiuni

România a fost refuzată în Turneul celor 6 Naţiuni

România a fost refuzată în Turneul celor 6 Naţiuni
29 Ian 2016   •   23:08

Oficialii Turneului celor 6 Natiuni, competiția de tradiție din Emisfera Nordică, au declarat că în ciuda evoluțiilor bune pe care le-au avut la Cupa Mondială din Anglia de anul trecut, țările din Europa de Est, precum România și Georgia nu au șanse să se alăture prestigioasei competiții, anunță Federația Română de Rugby, pe site-ul oficial.

Într-un interviu acordat publicației “The Independent”, directorul executiv al Turneului celor 6 Natiuni, John Feehan, spune că niciuna din țările participante acum în turneu nu poate fi exclusă și că includerea altor țări în competitie ar da peste cap toata structura turneului.

“Este un subiect care a luat amploare dupa Cupa Mondiala, dar nu avem de gand sa schimbam formatul competitiei prea curand. Este un turneu inchis prin acordul tuturor echipelor care participa si credem ca este o intelegere buna atat din punct de vedere sportiv, cat si comercial. Sa privim lucrurile asa cum sunt. Este vorba de cel mai mare turneu anual de rugby, de cel mai profitabil, de cel mai bine vazut si cu audientele cele mai mari. Fiecare loc de pe stadioanele unde se joaca este vandut cu mult timp inainte de a incepe turneul, cu mici exceptii in Italia, ultima tara admisa in competitie. De ce am vrea sa schimbam asta?” spune acesta.

Președintele Rugby Europe Octavian Morariu și-a exprimat sprijinul pentru lărgirea Turneului celor 6 Națiuni, după Cupa Mondiala din Anglia, unde România a avut o evoluție foarte laudată.
Sursa: frr.ro

×
Subiecte în articol: rugby
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close